Lise 1'de Nasıl Bir Yol İzlenmeli?

Dostum ben orada örnek verdim aşcı ol demiyorum. Kendini geliştirmenin yolu iş bulmanın yolu okumaktan geçmiyor. Tamam okumaktan geçiyor ama Türkiye'de değil. Tamam sen okudun, YGS'yi kazandın bilgisayar bölümüne gittin bir tek sen yoksun orada senin gibi bir sürü mühendis senin onlardan farkın olması lazım. Onlardan hiçbir artın olmayacak emin ol. Oğuzhan Memiş diye bir genç bir girişimci var bir röportajında diyor ki iyi bir üniversiteyi bitirmiş ama boş bitirmiş biri yerine kendine güvenen işe yarayacak insanları işe alıyoruz. Ne yalan söyleyeyim etrafımda ablam dahil boş beleş üniversite bitirmiş çok kişi var.

Benim o diğer bilgisayar müh. öğrencileriyle aramdaki en büyük farkın sadece tek bir yazılım dersi değilde birkaç tane yani ne bileyim,database veya c+ falan yani onlarda bir ön hazırlık yapmış olacak ama benim elimde bilgisayar müh mesleğine sahip yakınım var ve lise 1 bitince programlama derslerine başlayacağız. Yani mesleği bilen birisiyle oraya bir değilde birkaç konu fazladan bilerek gidersem en büyük farkımın bu olacağını düşünüyorum umarım bahsettiğin şeyi yanlış anlamamışımdır.

Tekrardan merhaba, mesajımı beğenmişsin teşekkür ederim. Öncelikle günde 2 ders yapsam yeter mi demişsin. Sen günlük tekrarı yapacaksın. 2 ders değil. 8 ders gördüysen 8'ini de tekrar et. İnan bana bir daha tekrar etmezsin. Çünkü tekrar ettikten sonra aklında kalır. He eğer kalmazsa, tekrardan tekrar edebilirsin.Ve bu arada 8 ders kısa bir tekrar ile 2 saat alır en fazla

Şimdi bu yazdığına cevap vereceğim. Öncelikle çoğu kişi bilgisayar mühendisliğinde donanım konusunun yazılıma göre daha fazla olduğunu şikayet ediyor. Açıkçası donanım ile ilerleyebilirsin. Donanım daha öğrenilebilirdir. Yazılım'da ise sana tavsiyem bir hedef belirle programlama dili olarak misal C++ . Mesela kendini C++ dilinde ustalaştır. Tecrübe edin. Tecrübe şart ki eğer bir dile her gün yeni bilgiler ekleniyor ise kendini hep geliştirmen gerekir. Açıkçası 9.sınıfsın ve programlama dersine başlayacak olman harika! Keşke benim de bir yakınım olsaydı da ben de başlayabilseydim. Eğer kafanda yurt dışı da varsa konuyu yayabiliriz fakat farklı bir konu açman gerekir Fazla yazdım yine tekrardan sevgiler...

Önerim okulda kalmak istemiyorsan vede 1.'lik falan hayal ediyorsan , kesinlikle inek ol en ön sırayı kap pek kimseyle konuşma ders çalış not al nörd ol fakat popüler olmak istiyorsan dersler o kadar umurun da değilse bile günü gününe çalış ,arkadaşlarım gibi okulda kalırsın sonra ve unutma 4 sene sonra hayatının en önemli sınavı var :I

Önerim okulda kalmak istemiyorsan vede 1.'lik falan hayal ediyorsan , kesinlikle inek ol en ön sırayı kap pek kimseyle konuşma ders çalış not al nörd ol
Dostum sakin Beyin bu yani işlemci değil Fazla popülerlik de can yakar. Arkadaşlarına yakın olduğu kadar uzak da olmalı.

Ben çektim arkadaş çekmesin diye bu kadar tepki aslında , ilk sene okulda sonuncu sırladaydım şuan ilk 5'teyim okulda kalmama sebebim de 50'nin altında notum olmamasıydı çünkü neredeyse tüm derslerim 50'ydi (coğrafya ve edebiyat hariç)

Herkes 2500 TL ile işe başlamıyor. Üniversite kalitesi/adı, üniversitede kendini geliştirmesine ve biraz da şansa bağlı başlangıç maaşı. Zaten İngilizce bilmeyen biri mühendisim diye ortalıkta gezmemeli. Arkadaşının hayali aşçı olmak değildir eminim ama hayalleri olan ve onları gerçekleştirmeye çalışan insanlar da var hayatta.

Tekrar yazdığınız için teşekkürler Ama kafama birşey takıldı. Ben 2 saat tekrar yapsam yeterli olur mu ? Yani bunun sonrasında da bir saat soru çözmem gerekmez mi ?

Doğru söylüyorsun hocam. Ve zaten şimdiden birkaç büyüğümle internetten ingilizce yazışıyorum. Yani ingilizceden yana bir sıkıntımın olacağını sanmıyorum Geliştiriyorum.

1. olsam tabiiki daha iyi olur yani Ama asıl 1. amacım notlarımı 80-90 arası tutmak en az. Ve evet inek olacağım ama o kadar da değil

Plymoud ayrıca uzun yazman beni bıktırmıyor tam aksine karşı karşıya sohbet eder gibi oluyor ve bu daha da iyi oluyor

Ders çalışma süresine fazla takılma. Okulda işlediğin konuların tekrar üstünden geç, kitabından ilk testleri çöz. Bu kadar. Haftasonları da kalan testleri çözerek konuyu bitirirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…