Dostum ben orada örnek verdim aşcı ol demiyorum. Kendini geliştirmenin yolu iş bulmanın yolu okumaktan geçmiyor. Tamam okumaktan geçiyor ama Türkiye'de değil. Tamam sen okudun, YGS'yi kazandın bilgisayar bölümüne gittin bir tek sen yoksun orada senin gibi bir sürü mühendis senin onlardan farkın olması lazım. Onlardan hiçbir artın olmayacak emin ol. Oğuzhan Memiş diye bir genç bir girişimci var bir röportajında diyor ki iyi bir üniversiteyi bitirmiş ama boş bitirmiş biri yerine kendine güvenen işe yarayacak insanları işe alıyoruz. Ne yalan söyleyeyim etrafımda ablam dahil boş beleş üniversite bitirmiş çok kişi var.Benim asıl amacım çok para kaldırmak değil. Evet,para da önemli. Ama benim hedefim var. Eğer her kafadan bir ses çıkarsa yumruk yemişe dönerim. Yukarılarda yazdığım gibi bilgisayar mühendisi olmak istiyorum yani çok parası var diye aşçılığa kayma gibi bir niyetim yok ve hepinize teşekkürler arkadaşlar. Ve birşey soracağım;gerçekten 2 saat yetiyorsa günde 2 ders çalışsam ? Yani atıyorum bir gün bazı molalarla 4 saat çalıştım ve ilk 2 saat geo son 2 saat başka ders. Nasıl olur ?
Benim o diğer bilgisayar müh. öğrencileriyle aramdaki en büyük farkın sadece tek bir yazılım dersi değilde birkaç tane yani ne bileyim,database veya c+ falan yani onlarda bir ön hazırlık yapmış olacak ama benim elimde bilgisayar müh mesleğine sahip yakınım var ve lise 1 bitince programlama derslerine başlayacağız. Yani mesleği bilen birisiyle oraya bir değilde birkaç konu fazladan bilerek gidersem en büyük farkımın bu olacağını düşünüyorum umarım bahsettiğin şeyi yanlış anlamamışımdır.Dostum ben orada örnek verdim aşcı ol demiyorum. Kendini geliştirmenin yolu iş bulmanın yolu okumaktan geçmiyor. Tamam okumaktan geçiyor ama Türkiye'de değil. Tamam sen okudun, YGS'yi kazandın bilgisayar bölümüne gittin bir tek sen yoksun orada senin gibi bir sürü mühendis senin onlardan farkın olması lazım. Onlardan hiçbir artın olmayacak emin ol. Oğuzhan Memiş diye bir genç bir girişimci var bir röportajında diyor ki iyi bir üniversiteyi bitirmiş ama boş bitirmiş biri yerine kendine güvenen işe yarayacak insanları işe alıyoruz. Ne yalan söyleyeyim etrafımda ablam dahil boş beleş üniversite bitirmiş çok kişi var.
Tekrardan merhaba, mesajımı beğenmişsin teşekkür ederim. Öncelikle günde 2 ders yapsam yeter mi demişsin. Sen günlük tekrarı yapacaksın. 2 ders değil. 8 ders gördüysen 8'ini de tekrar et. İnan bana bir daha tekrar etmezsin. Çünkü tekrar ettikten sonra aklında kalır. He eğer kalmazsa, tekrardan tekrar edebilirsin.Ve bu arada 8 ders kısa bir tekrar ile 2 saat alır en fazlaBenim o diğer bilgisayar müh. öğrencileriyle aramdaki en büyük farkın sadece tek bir yazılım dersi değilde birkaç tane yani ne bileyim,database veya c+ falan yani onlarda bir ön hazırlık yapmış olacak ama benim elimde bilgisayar müh mesleğine sahip yakınım var ve lise 1 bitince programlama derslerine başlayacağız. Yani mesleği bilen birisiyle oraya bir değilde birkaç konu fazladan bilerek gidersem en büyük farkımın bu olacağını düşünüyorum umarım bahsettiğin şeyi yanlış anlamamışımdır.
Dostum sakinÖnerim okulda kalmak istemiyorsan vede 1.'lik falan hayal ediyorsan , kesinlikle inek ol en ön sırayı kap pek kimseyle konuşma ders çalış not al nörd ol
4 yıl oku makine mühendisi ol 2.500 TL maaşla işe başlarsın öyle bir paraya 4 yıl okuyacağına 1-2 yıl dandik bir iş de çalışıp dil öğren daha çok para kazanırsın. Benim bir arkadaşım var dediğim gibi yaptı 10-15 bin TL ye profesyonel bir aşçılık okudu hem öğrenip hem çalışıyor ilk başlarda oradan sonra ilerlemesi çok kolay otellerde, gemilerde çalışıyorsun. Arkadaşım otelde çalışıyor hem kendi çalışıp biriktirdi birazda ailesi destek verdi şu an 5000 Tl ye yakın alıyor.
Tekrar yazdığınız için teşekkürlerTekrardan merhaba, mesajımı beğenmişsin teşekkür ederim. Öncelikle günde 2 ders yapsam yeter mi demişsin. Sen günlük tekrarı yapacaksın. 2 ders değil. 8 ders gördüysen 8'ini de tekrar et. İnan bana bir daha tekrar etmezsin. Çünkü tekrar ettikten sonra aklında kalır. He eğer kalmazsa, tekrardan tekrar edebilirsin.Ve bu arada 8 ders kısa bir tekrar ile 2 saat alır en fazla
Şimdi bu yazdığına cevap vereceğim. Öncelikle çoğu kişi bilgisayar mühendisliğinde donanım konusunun yazılıma göre daha fazla olduğunu şikayet ediyor. Açıkçası donanım ile ilerleyebilirsin. Donanım daha öğrenilebilirdir. Yazılım'da ise sana tavsiyem bir hedef belirle programlama dili olarak misal C++ . Mesela kendini C++ dilinde ustalaştır. Tecrübe edin. Tecrübe şart ki eğer bir dile her gün yeni bilgiler ekleniyor ise kendini hep geliştirmen gerekir. Açıkçası 9.sınıfsın ve programlama dersine başlayacak olman harika! Keşke benim de bir yakınım olsaydı da ben de başlayabilseydim. Eğer kafanda yurt dışı da varsa konuyu yayabiliriz fakat farklı bir konu açman gerekirFazla yazdım yine tekrardan sevgiler...
Doğru söylüyorsun hocam. Ve zaten şimdiden birkaç büyüğümle internetten ingilizce yazışıyorum. Yani ingilizceden yana bir sıkıntımın olacağını sanmıyorumHerkes 2500 TL ile işe başlamıyor. Üniversite kalitesi/adı, üniversitede kendini geliştirmesine ve biraz da şansa bağlı başlangıç maaşı. Zaten İngilizce bilmeyen biri mühendisim diye ortalıkta gezmemeli. Arkadaşının hayali aşçı olmak değildir eminim ama hayalleri olan ve onları gerçekleştirmeye çalışan insanlar da var hayatta.
1. olsam tabiiki daha iyi olur yaniÖnerim okulda kalmak istemiyorsan vede 1.'lik falan hayal ediyorsan , kesinlikle inek ol en ön sırayı kap pek kimseyle konuşma ders çalış not al nörd ol fakat popüler olmak istiyorsan dersler o kadar umurun da değilse bile günü gününe çalış ,arkadaşlarım gibi okulda kalırsın sonrave unutma 4 sene sonra hayatının en önemli sınavı var :I