Lise 1'de notlarım kötü

Lise 1'e gidiyorum, ortaokulda 90 ortalama yapıyordum.

Belki hak ettiğin not bu değildi, verilen şişirme notlarla bu ortalamayı yaptın. Ortaokul ve ilkokul öğretmenlerine şişirme notlar verdiği için kızıyorum, çocuk liseye geçince kendisini o seviyede görüyor ve lisede daha iyisini yapabileceğini düşünüyor. Aynı şekilde lise öğretmenlerine de kızıyorum, çocuğun sınav notu 5-10. Sözlü notlarına bir bakıyorsun 70-80, aynı şekilde bu çocuk da üniversitede başarılı olabileceğini düşünüyor. Üniversite sınavına bir giriyor, bilmem milyon kaç sıralama.

Değişmesi gereken çok şey var arkadaşlar, tek diyeceğim sürekli çalışmalarınızı sürdürün ve şişirme notlardan ziyade kendi hakkınız olan notları alın. Sonradan büyük hayal kırıklığına uğrarsınız, sürekli okuyun, araştırın, öğrenin ve kötü notlar da dünyanın sonu değil. Bir şekilde düzeltilir, önemli olan liseyi nasıl bitirdiğinizdir. Sağlıcakla kalın.

Hayır sınavlardan hep yüksek alırdım

Belki sınavlarınız fazla kolaydı ya da öğretmeniniz ekstra puan vererek okuyordu, bunu bilemezsiniz.

Hocam siz çok boşla mısınız biraz daha derslere asılın ve aileneze 2.dönem düzelteçeğinize söz verin ben
Orta okulda 80-85 getiriyordum lise 1 de 72 getirdim.
Kendini üzme hayırlasıyla 2.dönem daha çok çalışıp bir belge getir.

Okulda bulunan rehber öğretmeninle bu durumu paylaştın mı? Ailenin de burada bilgilendirilmesi gerekiyor. Senin potansiyelinin ortaya çıkabilmesi için de doğru rehberlik hizmeti gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…