Lise 1'de okul bırakılır mı?

Açığa geçebiliyorsan geç onun haricinde bir şey yapmanı önermem.

9. sınıf lise öğrencisiyim okuldan çok sıkıldım. Önümde daha 3 seneden fazla zaman var, bu benim canımı sıkıyor. Liseyi bırakmak istiyorum. Tavsiyeleriniz var mıdır?

Şimdiki şole düşün eğer bir gelecekte şunu olmak istiyorum demiyorsan boşa okulda okuma git çıraklıga hem meslek öğrenirsin hem de lise diploma olur.

Bırakmanı önermem direk iş hayatına atılmak zorunda kalacaksın ve 9. Giden çocuğuda öyle ciddi bir iş vermezler bir işe girersin milettin ağız koksunu çekece çeke tuvalet falan temizletirler. Emin ol böyle birşey yaşadığın zaman pişman olursun okulu neden bıraktım diye.

Yaşın okula gitmeni gerektiriyor, okul birşey katacağından değil git takıl, eğlenmene bak arkadaş edin, onlarla vakit geçir, ortamlara gir. İlerde bunları yapma fırsatın çok azalıyor sıkıldıysan yeni uğraşlar bul okulu bırakmak çözüm değil. Spor yap, saç kesimini değiştir, yeni bir dizi-film serisine başla, imkan varsa yabancı dil veya herhangi bir kursa git. Gençliğinin değerini bil her zaman o yaşta olmayacaksın ve bunları yapabilecek fırsatın olmayacak.

Eğer okuldan nefret ediyorsan git sanayiye. Babana falan sor eğer sanayiden iyi meslek öğretecek biri varsa git öğren. Şu an babam demirci bende yardım ediyorum 1 haftada 2 tane çatı yaptık toplam 230 bin TL işcilik alacağız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı