Lise Alan Seçimim Nasıl Olmalı?

Yer
İstanbul
Herkese merhabalar, bu yıl alan seçeceğiz ve ne seçeceğimi bilmiyorum. İngilizcem ve diğer sözel derslerim kötü değil fakat sayısalda iyi değilim. Sizce hangi alanı seçmeliyim ve o alanın en iyi mesleği nedir? Cevaplarsanız gerçekten mutlu olurum, teşekkürler, iyi günler.

İnsan ilişkileri ve insanları anlama, sorunlarına çözüm üretme gibi konularda iyiyseniz eşit ağırlık seçip psikoloji bölümü okuyabilirsiniz.

İngilizcem kötü değil demiştiniz, biraz daha kendinizi geliştirerek uluslararası ilişkiler okuyabilirsiniz.

Bence alanınızı yeteneğinize göre karar verin. Çünkü sevmediğiniz işi yapmak kötü olabilir. Benim tavsiyem İngilizce okumanız hem yabancı dil hayatın her yerinde var ve olmaya devam eder.

Zeka ve azmin varsa her mesleği yaparsın kendini şartlama ama sayısal seçmen yararına olur meslek ve para yönünden rahat olurusun.

Hangisini seviyorsan.

Sözelin iyiyse adalet seç ben öyle yaptım he sayısal ve ingilizcen iyiyse arkadaşın dediği gibi bilişim seç ama en önemlisi senin istediğindir meslekleri incele ve ona göre karar ver.

Kendini hangi alanda daha iyi hissettiğini, hangi alanda daha başarılı olacağını, en önemlisi yapmaktan zevk alacağın ve ileriye dönük düşündüğün alanı seçmek olacaktır.

Sayısalın kötü, fakat tercih etmek istediğin meslek atıyorum doktorluk ise sayısal dersleri yapamayacağın anlamına gelmez. Daha fazla çalışman gerektiğini gösterir. Bu yüzden hedef doğrultusunda gitmek mantıklıdır.

Lisedeki bir alandan direkt olarak meslek sahibi olmak pek mümkün değil. Sayısalın iyi değilse Sözel bölüm seçeceksin bu kadar basit. Ama mevcut durumda bilgisayar, makine, inşaat vs mühendislikler; tıp, diş hekimliği, eczacılık gibi bölümlere gidemezsin. Sayısalı oturtmaya çalış derim. En azından matematik dersini halledersen eşit ağırlıkta iyi bir bölüme yerleşebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…