Lise Alan Seçimim Nasıl Olmalı?

Kardeşim benim de sayısalım kötü idi ama inatla sayısal seçtim çünkü bir şeyin üstüne girmessem kendimi geliştiremezdim. Sonuç olarak YKS sınavında 410 küsur puan aldım. Üstüne gidersen kolay. Bir de son olarak sayısal bölümün meslek seçimi çok ayrıyaten parası bol meslekler var.
 
Arkadaş, hangi derslerde iyi/kötü olduğunu belirtmiş. Lisedeki bölümün ile üniversiteye yerleşilmediğini hatırlatmak isterim.

Hocam kendimden örnek vereyim ben sana. Ben ulaştırma hizmetleri bölümü bitirdim lise de üniversiteye geçerken lojistik, Dış ticaret vb. bölümler seçersem ek puan alabiliyorsun. Yani lise bölümü önemli ölçüde puan veriyor sana. Lisede gider bilgisayar okuyup üniversitede muhasebe okursan sana hiçbir yararı olmaz.
 
Sistem yapacak bir şey yok bir şekilde kendini kurtacaksın para artık daha da zor kazanılıyor maalesef.

Alanında en iyisi olduktan sonra parayı kolay kazanırsınız. Evet Türkiye’de Sayısal’dan iyi para kazanılabilir ama bu Sayısal hariç alanlardan az para kazanılacağı anlamına gelmez. Siz seçtiğiniz alan ne olursa olsun mükemmel eğitim alıp en üst seviyeye gelirseniz her türlü para kazanırsınız. Bu eğitim sistemi olduğu halde neler yapan insanlar var.
 
Hocam kendimden örnek vereyim ben sana. Ben ulaştırma hizmetleri bölümü bitirdim lise de üniversiteye geçerken lojistik, Dış ticaret vb. bölümler seçersem ek puan alabiliyorsun. Yani lise bölümü önemli ölçüde puan veriyor sana. Lise de gider bilgisayar okuyup üniversitede muhasebe okursan sana hiçbir yararı olmaz.
Hocam lojistik alanı nasıl?
 
Alanında en iyisi olduktan sonra parayı kolay kazanırsınız. Evet Türkiye’de Sayısal’dan iyi para kazanılabilir ama bu Sayısal hariç alanlardan az para kazanılacağı anlamına gelmez. Siz seçtiğiniz alan ne olursa olsun mükemmel eğitim alıp en üst seviyeye gelirseniz her türlü para kazanırsınız. Bu eğitim sistemi olduğu halde neler yapan insanlar var.
Hangi ütopya orası lütfen söyleyin.
 
Alanında en iyisi olduktan sonra parayı kolay kazanırsınız. Evet Türkiye’de sayısal’dan iyi para kazanılabilir ama bu sayısal hariç alanlardan az para kazanılacağı anlamına gelmez. Siz seçtiğiniz alan ne olursa olsun mükemmel eğitim alıp en üst seviyeye gelirseniz her türlü para kazanırsınız. Bu eğitim sistemi olduğu halde neler yapan insanlar var.

Alanında en iyi olmak o kadar kolay değil hele ki Türkiye’de nereye kadar çıkacaksın sözde çıktığın zaman kaç yaşında olacaksın 30 sonra parayı neyleyeyim ben bu örneği hukuk için verdim mesela kolay değil.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı