Lise Alan Seçimim Nasıl Olmalı?

Uluslararası İlişkiler'de 2. yılımı bitirdim bu dönem. %100 İngilizce eğitim alıyorum. Sayısalın iyi değil ise tavsiye ederim. Benim üniversiteden önce İngilizce seviyem çok iyi değildi ama kötü de değildi. Hazırlık ile daha da geliştirdim. Sana önerim, sayısalın gerçekten iyi değil ise eşit ağırlık seçip kendini çok kasman. Hukuk da okuyabilirsin ama çok zor öğrencilik dönemi. İnternet üzerinden Uİ'e dair çokca bilgi edinebilirsin. Geniş bir meslek yelpazesi var.

Bu dediğiniz meslek lisesinde oluyor. Arkadaşın daha meslek, Anadolu veya Fen'e gidip gitmeyeceğini bilmiyoruz. Bize dersleri hakkında bilgi vermiş ona göre yardımcı oluyoruz biz de.

Peki lise de alan olarak nasıl? Zorlayıcı bir bölüm mü?

Zorlayıcı değil neye göre? Kime göre? 2 başlık altında anlatayım. Öncelikle bölümler ticaret meslek liselerinde oluyor. Şimdi kalktı galiba Anadolu ticaret oldu hepsi. Neye göre zor dersek motor bölümüne göre kolay. Sözel bir meslek matematikte istiyor ama çok az iş ortamında genelde hesap makinesi kullanılıyor. Kime göre dersek günde 30 dakika bölüm dersi tekrarı yaparsan çok kolay. Zihin kuvvetliyse, aklında kalıyorsa hiç zorlanmazsın.

Hangi ütopya orası lütfen söyleyin.

Evet kolay değil ama siz sevdiğiniz mesleği seçtikten sonra zaten o konulara ilgi duyduktan sonra ilginiz artar. Örnek verirsek Sayısal alanda mühendislik popüler ve atıyorum mühendis seçiyorsunuz, bin tane mühendis var ve siz seçeceksiniz ve siz en iyisini seçersiniz olması gerektiği gibi. Evet Türkiye’de maalesef böyle ama illa para Sayısal’da değil binlerce güzel meslek var. Bu ülkenin ressama da, müzisyene de, yabancı dile de, doktora da, mühendise de ihtiyacı var. Kötülemek amaçla söylemiyorum herkesin böyle düşünmesi için söylüyorum lütfen böyle bir algı düşünmeyin.

Bu dediğiniz meslek lisesinde oluyor. Arkadaşın daha meslek, Anadolu veya Fen'e gidip gitmeyeceğini bilmiyoruz. Bize dersleri hakkında bilgi vermiş ona göre yardımcı oluyoruz biz de.
Arkadaş birinci cümlesinde bu sene bölüm seçeceğim diyor. Yani 10 sınıf olabilir. Bölümler 10. sınıfta seçiliyor.

Uluslararası ilişkileri bende düşündüm ama korktum işsiz kalabilirim diye.

Uluslararası ilişkileri bende düşündüm ama korktum işsiz kalabilirim diye.
Ülkemizde işsiz kalmama garantisi verebilecek tek meslek doktorluk maalesef. Hiçbir meslek iş garantisi sunmaz. İş garantisi sen kendin oluşturursun. Başarılı bir eğitim hayatı ve kişisel gelişimin önüne çıkabilen engele helal olsun.

Mat yapamıyorsan geçmiş olsun hayatın gg
Ben mat ve fenden nefret ederdim ea seçtim bölüm yok adam gibi maksimum 4.5 5 k alırsın onda da başının etini yerler ticarete giriş veya baba mesleği varsa ona atıl.

Adamı yoldan çıkaracaksın ne yapıyorsun sen. Matematik olmayacak iş değil. Ben lise 1 ve 2'de matematikten 21 aldım en fazla. Sonra bir asıldım üniversite sınavı YGS 23 net LYS 20 net. Eşit ağırlık için çok iyi sıralama getirir. Sayısalların bile yüzde 60-70'i matematik daha kötü yapıyor. Gönlünü ferah tut sen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…