Lise bırakılmalı mı?

Erhan çelik

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba 9. sınıf öğrencisiyim sınıfta kaldım geçen yıl dersler yüzünden. MESEM'e geçtim ve MESEM çok yorucuydu her gün Usta'dan azar işitmekden bıkmıştım. O kadar kötüydü ki telefonumu alıyordu mola yaptırmıyordu. Temizlediğim yerleri inadına tekrar temizlettiriyordu. Psikolojim bozulmuştu başka iş yerine geçmek istedim ama hiçbir yer almadı beni 18 yaş altı olduğum için ve yaptığım iş çok ağırdı dayanamıyordum artık MESEM'i bıraktım ve bu yıl yine 9. sınıftan başladım. Okumak istemiyordum artık derslerim berbat hiç okuma hevesim kalmadı. Okulu bırakıp köyde hayvanlarımız var onlarla ilgilenmek o işi yapmak istiyorum. Yani elimde bir işim var. Liseyi bırakmalı mıyım bilemiyorum.

Sorunun cevabını vermişsin aslında. Sanayide böyle zorluklara 7 yıl dayanırsan usta olup iyi yaşarsın fakat ben zorluklara katlanamam diyorsan ya oku ya da dediğin gibi köye git, okuyacakmışsın gibi durmuyor.

Merhaba 9. sınıf öğrencisiyim sınıfta kaldım geçen yıl dersler yüzünden. MESEM'e geçtim ve MESEM çok yorucuydu her gün Usta'dan azar işitmekden bıkmıştım. O kadar kötüydü ki telefonumu alıyordu mola yaptırmıyordu. Temizlediğim yerleri inadına tekrar temizlettiriyordu. Psikolojim bozulmuştu başka iş yerine geçmek istedim ama hiçbir yer almadı beni 18 yaş altı olduğum için ve yaptığım iş çok ağırdı dayanamıyordum artık MESEM'i bıraktım ve bu yıl yine 9. sınıftan başladım. Okumak istemiyordum artık derslerim berbat hiç okuma hevesim kalmadı. Okulu bırakıp köyde hayvanlarımız var onlarla ilgilenmek o işi yapmak istiyorum. Yani elimde bir işim var. Liseyi bırakmalı mıyım bilemiyorum.
Liseyi bırakmak demek bence hayatının bitmesi demek.

Meslek lisesindesin diye tahmin ediyorum. Anadolu Meslek Programındaysan daha kolay sorulan hiç bir sınav yok.

Okulu bırakmak gibi bir hataya düşmeyin. Size ne desem karamsar düşünürsünüz ama verebileceğim tek tavsiye, yapamadığınız şeylerin üstüne gitmek ve onlar üzerine uğraşmak. Emin olun 4 sene sonra pişman olursunuz.

Derslerinizin neden berbat olduğunu bir kendinize sorun, diğerlerinin neden iyi benim kötü? İlla ki bir nedeni vardır ve %99 sizden kaynaklanıyordur.

Sonuçta senin hayatın kendi kararını kendin vermelisin, bana soracak olursan en azından liseyi bitirmeli ve herhangi bir mesleki diploma almalısın bu sayede ileride hayvancılık yapmak istemezsen dönebeliceğin bir yer olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı