Lise bittikten sonra ne yapmalı?

TURKISHPOWA

Decapat
Bu sene liseyi bitirdim. Ben diyorum ki üniversite vs. tutmazsa bir yerde kuryelik, baristalık vs. yapayım. Babam sürekli sanayide tersanede çalışıp iş öğren diye baskı yapıyor. Bu alanlar pek benlik değil açıkçası. Neden böyle işlerde çalışmam gerektiğini düşünüyor?

Bu sene liseyi bitirdim. Ben diyorum ki üniversite vs. tutmazsa bir yerde kuryelik, baristalık vs. yapayım. Babam sürekli sanayide tersanede çalışıp iş öğren diye baskı yapıyor. Bu alanlar pek benlik değil açıkçası. Neden böyle işlerde çalışmam gerektiğini düşünüyor?
Kuryelik yapın bence benim kuzenimin abisi kuryelik yapıyor baya maaş veriyorlar.

Eğitimsiz olanın eğitimliden daha iyi maaş aldığı bir ülkeye dönüştürüldü çünkü yaşadığımız topraklar, senin de geleceğini düşündüğünden böyle düşünüyor mantıken. Fakat eğitim devam etmek zorunda, okurken de çalışabilirsin.

Usta olursan 10-15 yıl sonra barista/kuryenin alacağı maaşın 2-3 katını kazanırsın. Bu devirde usta kalmıyor artık, herkes üniversite okuyor. Gelecekte ustalara olan ihtiyaç artacak, bu da ustaların el emeğinin pahalanacağı anlamına gelir, tıpkı Amerika gibi. Bence de ilginiz olan bir alan bulup ustalık öğrenin.

Baban diyor ki meslek öğren, sırtın yere gelmesin. Haklı değil mi? Kuryelik, baristalık vb. tarzı meslekler günü kurtarır, onlar meslek değil. Meslek öğrenmeniz daha mantıklı.

Usta olursan 10-15 yıl sonra barista/kuryenin alacağı maaşın 2-3 katını kazanırsın. Bu devirde usta kalmıyor artık, herkes üniversite okuyor. Gelecekte ustalara olan ihtiyaç artacak, bu da ustaların el emeğinin pahalanacağı anlamına gelir, tıpkı Amerika gibi. Bence de ilginiz olan bir alan bulup ustalık öğrenin.
Babam yurtdışında tırcılık yapıyor, tır elektroniği öğren sana bi dükkan açalım diyor. Yurtdışına gitme planımda var. Ama meslek şartmış onun içinde.

İyi bir üniversitenin iyi bir bölümünü okumalısın. Tutmazsa düzgün bir işte usta ol, mesela inşaat sektöründe ustalar iyi kazanıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı