Lise de sınıfta kalma olur mu?

Benim okulum açılmadı, 28'inde açılacak. Ama 9'unda sınavlarım var :)

:(

Videolar izleyip internet üzerinden test çöz. Bu yıl basılan ders kitapları konu anlatımı ve eğiticilik açısından berbat düzeyde. Nereye gidiyoruz belli değil.

İnşallah bu günleride atlatıcaz sınıfta kalma gibi bir niyetim yok.

Lisede sınıfta kalma var. Online eğitim yetersiz de olsa sanıyorum hangi konuda olduğunuzdan haberdar olmak sizin sorumluluğunuzdadır. Esneklik sağlayıp sağlamayacaklarını bilmem özellikle yazılı konusunda ama devamsızlık sildirme diye bir durum var. Sınıfta kalacak kadar devamsızlığınız olduysa velinizle birlikte müdür veya müdür yardımcısıyla devamsızlık sildirilebiliyor dilekçeyle.

Lise de sınıfta kalma var. Online eğitim yetersiz de olsa sanıyorum hangi konuda olduğunuzdan haberdar olmak sizin sorumluluğunuzdadır. Esneklik sağlayıp sağlamayacaklarını bilmem özellikle yazılı konusunda ama devamsızlık sildirme diye bir durum var. Sınıfta kalacak kadar devamsızlığınız olduysa velinizle birlikte müdür veya müdür yardımcısıyla devamsızlık sildirilebiliyor dilekçeyle.

Devamsızlık sıkıntım yok ben koronadan bahsediyorum hocam cidden biz böyle bir durumdayken bize esneklik sağlamayacaklar mı?
Hangi konuda olduğumdan haberdar değilim düzgün bir eğitim göremedim uzaktan eğitim zamanı inşallah okulları geri kapatma gibi bir durum yaşanır yoksa halimiz vahim.

Annem babam her ne kadar sıkıntı etme deselerde ben ne yapsam bilemedim var mı önereceğin şeyler haftaya kadar yapayım belki kurtarabilirim çok korkuyorum cidden kalmaktan.
Haftaya kadar her gün 1 dersin konularını bitirerek çalışabilirsin. Tahminimce şu anda çalışabileceğin en iyi yöntem budur.

Haftaya kadar her gün 1 dersin konularını bitirerek çalışabilirsin. Tahminimce şu anda çalışabileceğin en iyi yöntem budur.

Benim hiç ders çalışma gibi bir alışkanlığım olmamıştı hep dersleri okulda dinler kafama sokardım rahatça geçerdim sınavlardan ama bu durumda ne yapacağım konusunda en ufak fikrim yok büyük ihtimal test vs çözeceğim konu anlatımı izleyeceğim.

Benim hiç ders çalışma gibi bir alışkanlığım olmamıştı hep dersleri okulda dinler kafama sokardım rahatça geçerdim sınavlardan ama bu durumda ne yapacağım konusunda en ufak fikrim yok büyük ihtimal test vs çözeceğim konu anlatımı izleyeceğim.
Benim de hiç bir zaman çalışma alışkanlığım olmadı fakat bu durumda elinden çalışmaktan başka bir şey gelmeyecektir. Konu anlatımlı kitabın varsa, her ne kadar bana göre etkili olmasa da, oradan çalışabilirsin. Youtube gibi platformlardan videolar izleyip üstüne test çözebilirsin. Şimdiden iyi çalışmalar.

Bu konuyla ilgili bu forumda onlarca konu açıldı. Ufak bir araştırma yaparak cevabı bulunabilir. Lisede kalma var mı EVET var. Ortaokuldaki gibi lay lay lom geçmiyorsun. Ortalaman 50'nin üstündeyse ve edebiyattan kalmadıysan direkt sınıfı geçersin. Eğer ortalaman 50'nin altındaysa ve maksimum 3 dersten kaldıysan seneye sorumluluk sınavına girmek üzere geçersin. Ama bu sene yanlış bilmiyorsam sınav geçme şartları değişti 50'nin üstünde ortalaman olsa bile kaldığın ders olursa seneye onun sınavına girmen gerekiyor galiba.

Edit: Kusura bakma mesajı okumadan cevap yazdım. Her gün 1-2 kere aynı başlığı görünce sinirlendim bir an xD.

Cidden kötü bir durumdayız ve yardım eden kimse yok hocalar sadece sınav olacaksınız deyip geçiyor ne yapacağımı bilemiyorum sınıfta kalırsam okuma isteği falan kalmaz.
Bende de aynı durum var; ne yapacağım bilmiyorum, sınıfta kalırsam okul hayatım biter.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı