Lise için Almanya'ya gidilmeli mi?

Eğer maddi durumun varsa ve tek başa çıkabileceksen git. Yoksa üniversite sınavında kazandığını bölüme girebiliyorsun Almanya'ya. 10. Sınıf biraz erken olabilir gitmek için.
 
Konu nereye varacak bilmiyorum ama çıktım az da olsa. Eğer bizzat yurt dışı lise tecrübeniz varsa ondan bahsedebilirsiniz konuyla alakalı olarak. Bu sorduğunuzun konuyla bir alakası yok çünkü.
Yurtdışında ayrımcalıktan bahsetmeyin o zaman ki çocuğu yanlış yönlendirmeyin. Lise tecrübem olmadı, üniversite, dil ve yazlık uzun süreli yaşam tecrübelerim oldu. Ayrımcılık herkese olduğu gibi türklere de var tabii ki ama biz burada hiç mi ayrımcılık yapmıyoruz ? Şu Avrupa'da türklere ırkçılık var kafasını bırakın, yaşamadan, tecrübe etmeden internetten duyduklarınızla, okuduklarınızla insanları yanlış yönlendirmeyin.
Viyanada okurken ilk gittiğim zamanlar etrafta suç durumunun nasıl olduğunu sorarken, öğrendiğim ve teyit ettiğim, son zamanlarda toplumsal bir suç olarak birinin gasp girişiminde bulunduğu, bunu metroda yaptığı ve yapan kişinin Türk olduğunu öğrendim.
Hollanda da daha bu yaz 2 ay ikamet ederken, saat gecenin 1'inde dışarıdan davul / zurna sesleri geliyor Utrecth'te (Türk olduğu ne malum diyebilirsiniz ama hususi çıkıp bulundukları yere gittim) ve orada kimse sizi saat 10'dan sonra arabasıyla geçerken bile rahatsız etmez, yavaş gitmeye ve bu sebeple de ses yapmamaya özen gösterir.
Şimdi bu bilgiler ışığından, insanları yanlış yölendirmeyin diye böyle bir şey sordum, gerilmenize gerek yok. Sadece artık insanları kulaktan dolma bilgilerinizle, bir yerlerden okuduğunuz, doğruluğundan emin olmadığınız şeyler hakkında yanlış yönlendirmeyin.
Son bir not daha algıcılar gelmeden ; tarihte her zaman türklere karşı bir ayrımcılık yapılmaya çalışılmıştır çünkü türkler tarihte çoğunlukla kazanmıştır, bu ayrımcılığın en büyük sebeplerinden biri ise Osmanlı'nın bu denli büyük ve güçlü tarih geçirmiş olması.
Ha ortada hiçbir şey yokken, gecenin bir körü olağandışı bir şekilde beni rahatsız ederse ben sabah işe gidecekken kusura bakmayın da bende nefretle bakarım.
 
Biz okula mail göndermiştik bazıları kabul ediyor ön görüşme için ortaokul notların iyiyse kabul edebilirler birkaç belge istiyorlar onlar sende varsa kabul ediyorlar.

Ne gibi belgelerim okul ortalamam 95 falan yeşil pasaportum var babamın işinden dolayı e twinning projelerinde katılım sergiledim başka ne istiyorlar. Ve hangi okul Amerika'ya da Almanya'da.
 
Arkadaşlar şu an 10. sınıfım. Mart ayında Almanya'ya okul görüşmesi için gitmiştim ve kabul aldım. Sizce gitmeli miyim? Yoksa Türkiye'de kalıp üniversitede mi gitmeliyim? Çok arada kaldım. Liseyi yurt dışında okumuş varsa bana orada lise okumak ne kadar zor anlatabilir mi?

(Not: Lise gymnasium yani fen lisesi gibi düşünebilirsiniz.)

Nasıl başardın?

Düşünmen hata hocam iyi eğitim gidin gitsin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı