Lise için soru çözümü nasıl olmalı?

Daha fazla  
Şu an lise sonum ve sayısal bölümde ilerliyorum. Karşımda koskocaman 2 tane sınav var üniversite hayatımı belirleyecek. Hocalarıma söz verdim okul günleri de olsa en az 5 saat çalışacağımla alakalı. 5 saat beni yormaz ama nasıl çözmem gerektiğini bilemiyorum. Sizce 5 saati kısa kısa aralar vererek mi tamamlıyayım yoksa 5 saat oturup bir daha başından kalmayıp(bir daha başından kalmayıp derken, 1 saatte bir 10 dakikalık molalardan bahsediyorum) günün devamında kafa dinlendirerek mi? Hangisi mentalime daha sağlıklı gelir?

Şu an lise sonum ve sayısal bölümde ilerliyorum. Karşımda koskocaman 2 tane sınav var üniversite hayatımı belirleyecek. Hocalarıma söz verdim okul günleri de olsa en az 5 saat çalışacağımla alakalı. 5 saat beni yormaz ama nasıl çözmem gerektiğini bilemiyorum. Sizce 5 saati kısa kısa aralar vererek mi tamamlıyayım yoksa 5 saat oturup bir daha başından kalmayıp(bir daha başından kalmayıp derken, 1 saatte bir 10 dakikalık molalardan bahsediyorum) günün devamında kafa dinlendirerek mi? Hangisi mentalime daha sağlıklı gelir?
Bunu buraya yazmak yerine rehberlik hocandan tavsiye alabilirsin. Öyle çok daha spesifik ve sana uygun olur. Burada ne yazsak boş en nihayetinde. O sana özel sorular sorup özel bir şekilde tavsiye verir. Rehberlikçin olmazsa sınıf öğretmenin ile o da olmazsa samimi bulduğun bir hocaya yanına gidip hocam okuldaki boş bir saatinizde sizle bu konu hakkında konuşabilir miyim de. Seni kırmayacaktır. Tavsiyem hem rehberlikçi hem de samimi gördüğün bir hocandan tavsiye almalısın.

Hocam lise hayatın boyunca çok ders çalışmadıysan daha yeni başlacaksan 5 saat yeterlidir. Ama benim hedefim çok yüksek ben tıp, hukuk, mühendislik okuyacağım diyorsanız 5 saat yeterli değildir. Bu arada bişey daha eklemek isterim önemli olan çalıştığınız saat süresi değildir önemli olan bunu sürekli olarak yapmanız ve üstüne biraz daha ekleyerek geliştirmeniz bir küçük daha ekleme: çalışma yönteminiz stratejiniz ve derslerden aldığınız verim hangi konuları dersleri ne kadar iyi bildiğiniz hangi konuda hangi eksiğiniz varsa bunu tespit edip ona daha çok yoğunlaşmanız daha önemlidir iyi çalışmalar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı