Lise için tavsiyeler

Hocam isterseniz bilardo salonu açalım 1 masa 10 TL işletelim sizinle okulda.

Nerede okuduğuna bağlı meslek lisesi ve fen lisesi için aynı şeyleri söyleyemem.

Hocalar hiçbirinin yapılmasını istemiyor ama derslerin aşırı kötü değilse bunları yapan neredeyse her öğrenciyle çok iyi anlaşıyorlar. Hayatın cilvesi bu olsa gerek.

Kendinizi herhangi bir alanda uzmanlaştırmaya ve aklı başında insanlardan oluşan bir çevre edinmeye çalışın.

Sözlerin cidden bayağı etki ediyor. Bu sene ben de 9.sınıftım fark ettim defterini falan Full'e kaçırma dersleri.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kızlara ve arkadaş ortamına kendini fazla kaptırma, LGS'yi atlattım diyede dersleri çok salma.

Hocam ders çalışmayı sakın bırakmayın. Şayet üniversite sınavında 9. sınıf konularında da sorumlu olacağınızı hatırlatırım. Yoksa ileriki yıllarda 9. sınıfın konularını baştan çalışmak zorunda kalırsınız. Onun dışında ilk 2 sene rahattır.

Alacağın notlar ortaokul puanına göre yaklaşık 20 puan azalacak. Yani üzülme ilk sınavlarında kötü alınca normal bir şey. Onun dışında 9. sınıfta derslere aşırı çalışmana gerek yok biraz dinlen ve yazılılara odaklan. 11 de başlamak bile geç değil. 10 da YKS'ye hazırlanmaya başlarsın.

Kendini hiçbir konuda övme ağır başlı ol etrafındakilere saygın eksik olmasın. Zıpır çocuklarla asla takılma, onlarında altında kalmamaya çalış, tavrını net bir şekilde koy. (Asla kavga etme) Güler yüzlü ol insanlara gülücük saç süper bir lise seni bekliyor olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…