Lise kaynak önerisi

EmirhanBozan16

Hectopat
Daha fazla  
Bu sene kendimi EA kısmında denemek istiyorum, bunun da sebebi geçen sene hayret edici şekilde sözel kısmında başırılı bir seviye tutturmamdı ama ben sayısala ağırlık vermiş ve başarısız olmuştum. Kendimi şöyle anlatayım; Sözelim ve özellikle paragrafım iyi olmakla birlikte merakımdan dolayı Tarih ve Coğrafya derslerim de iyi sadece Edebiyat biraz sorunlu ama onu da 2 kaynakla hallederim buradaki tek korkum EA puan türü için AYT matematik, geometri. Matematiğim olmuş olası kötüdür ama sınavda her türlü en az 5 net yaparım, temelim var ama zayıf denilebilir ve soruyu yorumlama kısmımda zayıf.

AYT matematik olarak çok fazla kaynak var ve içlerinde boğuluyorum, kafayı yiyorum hangisini alsam diye. Mesela geçen sene 345 TYT - karekök 0 beraber ilerlemiştim ve güzel de ilerlemişti ama AYT kısmında 345 ağır geleceği için oradan uzak kalıyorum. Sınava az bir süre var ve Edebiyat yanında AYT matematiği nasıl halledeceğim nasıl ilerleyeceğim bilmiyorum. Aktif yayını var ama zaman kaybımı bilmiyorum, Paraf'ın adım adım AYT kitabı var hoşuma gitti ama bana göremi bilmiyorum ya da bunların yerine orta seviye bir kaynak alıp YouTube'dan konuları dinleyip sorumu çözsem bilmiyorum. Şu an sipariş sepetimde limit edebiyat soru bankası ve edebiyat el kitabıyla birlikte limit paragraf kronometre var bunun harici bir şey yok. Bütçe konusunda sıkıntım yok yeter ki bana fayda sağlıyacak bana en az 5 10 net kazandıracak bir taktik ve kaynak lazım. Biraz uzun oldu kusura bakmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçen yıl AYT matematikten 37,5 net yaptım. Bu yıl da denemelerde genel olarak 38-40 arası yapıyorum. (Daha 3-4 tane anca olduk gerçi.)

Sana tavsiyem Aktif, Karekök 0, Antrenmanlarla Matematik tarzı şeylere hiç bulaşma. Hepsi tamamen vakit kaybı.

Sınava da az vakit yok. Şu an başlarsanız rahatlıkla 2 defa bitirip tekrarını yapabilecek vaktiniz var.

Ben konu anlatımlı video defter almanızı öneririm bu tarz başlangıç kitapları yerine.

Bunlardan bitirdikten sonra Eyüp Boncuk'un oynatma listesini bitirebilirsin. Hatta kanalındaki tüm videoları izle.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aslında 3D AYT VDD çıkacak diyorlar ama tam tarihi net değil. Hemen almayacaksan kesinlikle 3D AYT VDD bekle.

Bunları bitirdikten sonra 3D çöz, sonrasında Orijinal veya Acil çöz. Maksimum verimi böyle alırsın. Ancak kaynak çözmeye başlamadan konuyu çok iyi öğrenmen lazım.

Geçen yıl AYT matematikten 37,5 net yaptım. Bu yıl da denemelerde genel olarak 38-40 arası yapıyorum. (Daha 3-4 tane anca olduk gerçi.)

Sana tavsiyem Aktif, Karekök 0, Antrenmanlarla Matematik tarzı şeylere hiç bulaşma. Hepsi tamamen vakit kaybı.

Sınava da az vakit yok. Şu an başlarsanız rahatlıkla 2 defa bitirip tekrarını yapabilecek vaktiniz var.

Ben konu anlatımlı video defter almanızı öneririm bu tarz başlangıç kitapları yerine.

Bunlardan bitirdikten sonra Eyüp Boncuk'un oynatma listesini bitirebilirsin. Hatta kanalındaki tüm videoları izle.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aslında 3D AYT VDD çıkacak diyorlar ama tam tarihi net değil. Hemen almayacaksan kesinlikle 3D AYT VDD bekle.

Bunları bitirdikten sonra 3D çöz, sonrasında Orijinal veya Acil çöz. Maksimum verimi ancak böyle alırsın. Ancak kaynak çözmeye başlamadan konuyu çok iyi öğrenmen lazım.

Konuşun hocam helal olsun :) Dediklerinize ek olarak konular bitince iyice ustalaşmak için apotemi fasiküllerini öneririm özellikle lti için, şu an ben öyle yapıyorum.

Geçen sene sıralamanız kaçtı?

Konuşun hocam helal olsun :) Dediklerinize ek olarak konular bitince iyice ustalaşmak için apotemi fasiküllerini öneririm özellikle lti için, şu an ben öyle yapıyorum.

Şuan video anlatımlı video ders notu alıp videolarla ilerleyip hemen ardından bir orta seviye 3D vb. kaynak alıp ilerlicem ? Doğrumudur ?

Şu an video anlatımlı video ders notu alıp videolarla ilerleyip hemen ardından bir orta seviye 3D vb. kaynak alıp ilerleyeceğim? Doğru mudur?

Aynen fakat direkt orta kaynak yerine arkadaşın attığı şenol hoca merhaba AYT matematik gibi kolay-orta seviyesinde bir kaynak bitirip, ardından Eyüp B'den pekiştirip sonra 3D gibi kaynaklar çözebilirsiniz. Hocamız öyle demiş yukarıda, doğru anladıysam özetledim şu an :)

Konuşun hocam helal olsun :) Dediklerinize ek olarak konular bitince iyice ustalaşmak için Apotemi fasiküllerini öneririm özellikle LTİ için, şu an ben öyle yapıyorum.

Apotemi fasiküllerini ben de aldım ama bana sıkıcı geldi ya. Bitiremeyeceğim gibi büyük ihtimalle.

Kötü ya, AYT fen mağduru olduk.

Şu an video anlatımlı ders notu alıp notlarla ilerleyip ardından orta seviye 3D vb. kaynak alıp ilerleyeceğim. Doğru mudur?
Evet, Şenol Hoca'nın kitabını çok bilmiyorum ama. SML Hoca'yı beğenirsen onu almanı öneririm. Hem bayağı kısa en fazla 1 ayda bitirirsin günde 2-3 video izlersen.

Mert Hoca, İlyas Güneş falan da olabilir ama Mert Hoca'yı ben çok sevmiyorum açıkçası. Hangisini izlemekten keyif alıyorsan onun kitabını al. Biraz araştırman lazım tarzına uygun olanı bulmak için.

Apotemi fasiküllerini ben de aldım ama bana sıkıcı geldi ya. Bitiremeyeceğim gibi büyük ihtimalle.

Evet, Şenol Hoca'nın kitabını çok bilmiyorum ama. SML Hoca'yı beğenirsen onu almanı öneririm. Hem bayağı kısa en fazla 1 ayda bitirirsin günde 2-3 video izlersen.

Mert Hoca, İlyas Güneş falan da olabilir ama Mert Hoca'yı ben çok sevmiyorum açıkçası. Hangisini izlemekten keyif alıyorsan onun kitabını al. Biraz araştırman lazım tarzına uygun olanı bulmak için.
İlyaz Güneş Hocayı bu sene kpssde denemiştim hoşuma gitmişti Ayt için de 5 fasikülü var bunları satın alıp başlıyorum.

Site de bu kitapları buldum hangilerini almalıyım ?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20221225_205203_Chrome.jpg
    Screenshot_20221225_205203_Chrome.jpg
    123,7 KB · Görüntüleme: 29
  • SmartSelect_20221225_205438_Chrome.jpg
    SmartSelect_20221225_205438_Chrome.jpg
    89,5 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleme:
İkinciyi alabilirsiniz.
Şunu sormak istiyorum. Şimdi youtubedan bu kitabı anlatacak olan İlyas Güneş kitabı anlatırken her konu bittiğinde o konuya ait fasikülleri ( 1. resimde olan ) çözeceksiniz dedi. Sormak istediğim şu, ben direkt video ders kitabının yanında 345, 3D gibi bir soru bankasımı alsam yoksa hocanın dediği fasiküllerdenmi ilerlesem ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı