Lise Önerisi

ÖmerAltıntas

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar ben bu sene TEOG`a girdim. Derslerim çok iyi değil ancak çok da kötü değil. Yıl sonu ortalamam 350 gelir diye düşünüyorum. Sizce hangi liseliyi seçmeliyim. Bilişim alanına meraklıyım ancak 3 gün staj üniversite kazanmamı zorlaştırır. Sizce hangi liseliyi seçmeliyim ? ve teknik anadolu liseleri normal meslek lisesinden farklı olan nedir ? çok kararsızım ailem anadoluya gitmemi öneriyor. Siz ne düşünüyorsunuz ?

Ben Anadolu Teknik Lisesi mezunuyum. Anadolu ve normal Teknik Lise'lerin en büyük avantajı hem meslek dersleri hemde düz lise dersleri verilmesi. Stajları yıl sonunda yani tatilde yaptırıyorlar. 30-40 gün toplamda.
Endüstri Meslek bölümlerinde dediğin gibi staj okul programında oluyor.
Üniversite için hedefin varsa kesinlikle Anadolu Teknik Lisesi'ne gir. Elektrik-Elektronik okuyabilirsin.
Bilişim bölümlerinde ATL var mı bilmiyorum. TEOG'la giremesen bile 1. sınıftan sonra Teknik Lise başvurusu yaparsın.

Ben Anadolu Teknik Lisesi mezunuyum. Anadolu ve normal Teknik Lise'lerin en büyük avantajı hem meslek dersleri hemde düz lise dersleri verilmesi. Stajları yıl sonunda yani tatilde yaptırıyorlar. 30-40 gün toplamda.
Endüstri Meslek bölümlerinde dediğin gibi staj okul programında oluyor.
Üniversite için hedefin varsa kesinlikle Anadolu Teknik Lisesi'ne gir. Elektrik-Elektronik okuyabilirsin.
Bilişim bölümlerinde ATL var mı bilmiyorum. TEOG'la giremesen bile 1. sınıftan sonra Teknik Lise başvurusu yaparsın.
Teşekkürler. ATL puanları Ankara`da hep 150-200 ancak meslek 350 puan bile var. Ben sınavdan en az 300 alsam bile 200 puanlık liseye gitmek biraz el vermiyor. :)

Geçen sene teoga girmiş birisi olarak sana önerim daha iyi çalışıp 400 puana erişmeye çalış orta seviye bir anadolu lisesine gir.Çok arkadaşım var teknik ve meslek liselerini seçtikleri için pişman olan.Kapasiten düşük değil 350 az değil ama çokta değil ve sınavlar bitip yerleştikten sonra yazın İngilizce kursuna gitmeni tavsiye ederim evde de çalışabilirsin İngilizce ye ağırlık ver lisede çok lazım olacak.

Geçen sene teoga girmiş birisi olarak sana önerim daha iyi çalışıp 400 puana erişmeye çalış orta seviye bir anadolu lisesine gir.Çok arkadaşım var teknik ve meslek liselerini seçtikleri için pişman olan.Kapasiten düşük değil 350 az değil ama çokta değil ve sınavlar bitip yerleştikten sonra yazın İngilizce kursuna gitmeni tavsiye ederim evde de çalışabilirsin İngilizce ye ağırlık ver lisede çok lazım olacak.
İngilizcem iyi zaten matematigim ve fenim cok kotu.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı