Lise korkusu

Okulun iyiyse korkmana gerek yok. Tek söyleyebileceğim zorbalık yapan olursa ve yapan kişi senin denginse altta kalma. Aylarca uğraşırsın sonra.
Arkadaş ilk günden bulursun daha.
 
Seneye liseye geciyorum, cok korkuyorum liseyi cok düşünüyorum. Zorbalik göreceğim diye cok korkuyorum. İce kapanik oldugum icin arkadas edinmekte zorlaniyorum ne yapacağımı bilmiyorum off.
Ben de seneye liseliyim. Bir de ben çevremde yaşıtlarımdan ziyade büyüklerle iletişim kurabilen biriyim. Yaşıtlarım tarafından pek sevilmem, ben de onları sevmem. Çok az kişi var arkadaşım diyebileceğim. Ortaokulda bu yıla kadar hiç sosyal olamadım. Bu yıl artan özgüvenimle beraber ortaokulumu 8.sınıfta yaşadım diyebilirim.

Bir de böyle biri olarak liseyi İstanbul'da okumayı düşünüyorum (Mersin'de yaşıyorum). Benim durum daha vahim gibi ama haydi hayırlısı. :D
 
Aa, bu geçmişteki ben değil mi ya? Lisedeyken bende çok kötü zamanlar geçirdim. Öncelikle tavsiyem bol bol hobi edin ve kendini geliştir. Fotoğrafçılık, müzik, çizim, el işleri... aklına ne gelirse. Emin ol gitsen Nobel barış ödülü bile alsan insanlar daima eleştirecek bir şey bulur. Senin kendinden emin olman, özgüvenini arttırman ve kendini geliştirmen temel olarak yetecektir. Asla ama asla seninle uğraşan birine sessiz kalma. 12. sınıfa kadar sessiz kaldım ve en sonunda fiziksel olarak bile zorbalığa uğradım. Birisinin dediği üzere birkaç kere tepkimi belli ettim ve bir daha yaklaşmadılar bile. El kol şakası mı yapıyorlar, onlara kızdığını göster, en azından hoşlanmıyorum de. Ayrıca hassas olduğun konular varsa açık etme. Kullanıcı adından anladığım kadarıyla sen gaysin. Biseksüel birisi olarak yaşadıklarını ve yaşayabileceklerini anlıyorum ve bu telaşlanmanda haklı olduğunu düşünüyorum. Kim olduğunu kabullen ve eğer sana dik dik bakarlarsa öyleyim, var mı gibisinden sende onlara dik dik bak ve bakışlarını kaçırma. Kim olduğundan asla utanma !
 

Yeni konular

Geri
Yukarı