Lise mezunu olarak yazılımda iş kazanabilir miyim?

Xed

Hectopat
Arkadaşlar, lise mezunu olarak eklerde verdiğim yazılım dillerinin kursuna giderek bir şirket veya kendi kendime programlar siteler yaparak üniversiteye gerek kalmadan iş imkanı sağlayabilir miyim? Bu dillerin çoğunu bilmiyorum en kolayı bile bana zor gelebilir fakat bilgisayarda küçüklüğümden beri çok zaman geçiriyorum ve sevdiğim işi yapmak istiyorum. Yazılım dillerini ve yapabileceğim şeyleri araştırırken baktım ki tam bana göre bir iş bilgilerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şöyle bir örnek vereyim ben elektronik mühendisiyim. C ve C++ kullanarak program yazıyoruz. Bu yazdığımız program gömülü sistemlerde kullanılıyor o nedenle sistemi bilmeyen bir yazılımcı istediği kadar C diline hakim olsun elektronik bilgisi olmadığı için bir yere kadar gelebilir. Tercih de edilmez. Gömülü yazılım alanı için durum bu. Diğer alanlar hakkında bilgim yok.

Yazılım Mühendisi olmazsınız ama Yazılımcı olursunuz, Google LLC ve Amazon diploma şartını kaldırdı mesela.

Bir mühendislikten bir diploma almaya bak. Türkiyede çoğu Yazılımcı zaten Ya Mat Mühendisi ya da diğer mühendislikten çıkma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…