Lise nasıl bir yer?

Artemiss13028

Yoctopat
Merhaba, seneye liseye geçeceğim. Ortalama-iyi bir lisede güzel ortam kurabilir miyim? Bölümlere göre derslerin saati azalıyor mu? Bölümlere göre sınıflar ayrılıyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, seneye liseye geçeceğim. Ortalama-iyi bir lisede güzel ortam kurabilir miyim? Bölümlere göre derslerin saati azalıyor mu? Bölümlere göre sınıflar ayrılıyor mu?
Güzel ortam yapabilirsin. Ben mesela çok içine kapanık biriyim ama nasıl olduysa ilk başlarda bir arkadaş grubumuz oldu. Arka 4'lüdeki şaklaban grup, 6 kişiydik lise bitene kadar 4 kişi kaldık. Ben yaptıysam sen de yaparsın. Bölümler konusunda saatleri okul belirliyor. Eğer meslek lisesindeysen gün boyu atölyede olmaya hazır ol. Bizim okulda öyleydi yani. 10 saat meslek dersi.

Okuduğun liseye göre ders saatleri değişir mesela ben aydındayım aydın lisesi bilgisayar derslerini 2 saat veriyor aydın fen 4 saat veriyor onu araştırman lazım. Bir de 10'dan 11'e geçerken sana alan soruluyor oradan alan tercihi yapman lazım. O alanın sınıfının oluşması için en az 10 kişinin bu bölümü seçmesi gerekir. Sen bölümünün kaç kişi tarafından seçildiğini öğren yetersiz kalırsa kararsız kalan arkadaşları kendi bölümüne çekmeye çalış.

Ortaokuldan pekta fazla farkı yok ama eski okulundan olan arkadaşlarınla aynı sınıfa gelmeye çalış yada herkesin birbirini tanıdığı sınıflarda durma bence.

Leş gibi ergen dolu bir ortam. En azından benimki böyleydi. 11. sınıfım, 90 OBP puanlıyla gelmiştim bu okula. Hayatımın en güzel ve en kötü anılarını burada geçirdim sana öyle özetleyeyim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı