Lise öğrencisi için hangi yazıcı en mantıklısı?

@393060 o devir geçti diye durumu yumuşatma çabanız takdir edilebilir. Yine de tanklısından klasik kartuşlusuna kadar mürekkepliler ile uğraşan biriyim çevremden dolayı. O yazıcıların doğasında var bir kere. Kullanmazsan donar. Kullanırsan da kafa bozar. Hiçbir çözümü yok o işin.

Epson L210 yazıcım var. Nereden bakılsa 9, 10 yıl gibi süre geçti sürekli olmasa da arada kullanıyorum. Hatta SX 125 yazıcımda var onu hiç kullanmıyorum bugün açtım tamam 1,2 defa silik çıkardı ondan sonra düzeldi. Ama Epson L210 yazıcımda böyle hiçbir sorun yaşamadım.

Ek olarak bu tarz yani tanklı yazıcılarda en az haftada bir test çıktısı alıp mürekkeplerin kuruyup kurumadığını test etmek gerekiyor diye biliyorum. Eğer mürekkep kurumuşsa yazıcının yazılımı üzerinden temizleme yapmak gerekiyor diye biliyorum. Eğer çok uzun süre yani 2-3 ay kullanmazsanız mürekkep tamamen donunca temizleme de işe yaramamaya başlıyor. Bunları da göz önünde bulundurmak lazım bence.

Epson L210 yazıcısını kendisi tanklı üretti. Bir sorun yok yani. El ile yapılma tanklı sistemlerden değil yani kuruma olayını hiç yaşamadım.
Ben sadece bunu söyleyeyim yazıcı konusunda hiçbir marka EPSON'un eline su dökemez.(fanboy olarak düşünmeyin sadece bu bir gerçek.)
 
Son düzenleme:
Ömrülük düşünürseniz monochrome bir tonerli yazıcı alın geçin. En son 10 yıl önce aldım sanırım yazıcımı. Hala kullanıyorum. 1 yıl adını unutsan bile kaldığı yerden devam ediyor. Mürekkepliler 1 ay kullanmasan kendinden geçiyor.
Bence de öyle hocam. En iyisi tonerli yazıcı fiyatı göz önünde bulundurulmayacaksa. Sittin sene kullanmasanız yine çalışır bence. Hatta aksine kullandığınız zaman bir ihtimal daha fazla arıza oluşabilir diye düşünüyorum. O arıza da ısıtıcı arızası falan olur. Tahminimce çok pahalı değildir tamir etmek.
 
@wyrnx Yorumunuz için teşekkür ederim. Ayrıca Drum arızası olabiliyor ama bunu ben kendi yazıcımda yaşamadım henüz. Başka bir iş arkadaşımın cihazında ise toplamda 150 TL'ye çözmüştük işi. Parçası ve sürdürülebilirliği iyi bu cihazların. Mürekkepli ucuz görünüyor ama daha maliyetli uzun vadede.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı