Lise önemsenmeli mi?

omft

Decapat
Daha fazla  
Selamünaleyküm. Ben şu an 7. sınıfım. Seneye LGS'm var. Benim de temelim iyi çok çaılşmadan bile iyi notlar alabiliyorum. Kendimi yazılım alanında geliştirip yazılım alanında bir iş yapmak istiyorum. Gerçekten lise bu kadar önemli mi? Sonraki sene saatlerce LGS'ye çalışmama gerek var mı? Yoksa gerçekten lise bu kadar önemsenmeden başarılı olunabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
İki ihtimal var. Ya yakında bir liseye gideceksin masrafsız. Ya da farklı şehirde liseye gideceksin, yurtta kalacaksın. Biraz masraf açar ama asosyal olmazsan ortama ayak uydurabilirsen yeni arkadaş ortamları, yeni tecrübeler hayata bakış açını değiştirir senin için iyi olur farklı şehirde lise okumak.

Üniversite okuyacaksan Anadolu veya fen lisesi, okumayacaksan meslek lisesi tercih edebilirsin. Hedefine göre lise seçimi yap.

Masrafsız olsun aile aracı veya motorun varsa motorumla okula gidip geleyim diyorsan yakından lise seç. Ben farklı şehirde lise okumanın çok yararlı ve önemli olduğunu düşünüyorum.

İlk olarak şunu söyleyeyim bence gittiğin lisenin bir önemi yok AMA iyi bir liseye gidersen oradaki çevre kötü bir liseye göre çok çok daha iyi olacak, herkes ders çalışacak. Bu seni de ders çalışmaya itecek, ve dolaylı da olsa üniversite sınavında daha iyi yapacaksın. 2. olarak yazılım güzel şey, ben de bilgisayar mühendisliği okuyorum ama 5-6 yılda daha üniversiteye gideceksin o zamana kadar teknoloji ne olur bilinmez, şu anda teknoloji inanılmaz hızlı gelişiyor.

Gelecekte kazanacağın lisedeki öğrenci kalitesi yani etrafındaki insanların kalitesi senin kişiliğini ve ileride nasıl bir insan olacağını ergenlik dönemindeyken ciddi bir şekilde belirleyecek. Dolayısıyla ne kadar iyi bir lise kazanırsan oraya giden insanların kalitesi genel anlamda ve büyük olasılıkla artacak. Bu yönden bakınca senin nasıl bir insan olacağını şekillendireceği aşikar. Bu yüzden LGS önemli.

Selamünaleyküm. Ben şu an 7. sınıfım. Seneye LGS'm var. Benim de temelim iyi çok çaılşmadan bile iyi notlar alabiliyorum. Kendimi yazılım alanında geliştirip yazılım alanında bir iş yapmak istiyorum. Gerçekten lise bu kadar önemli mi? Sonraki sene saatlerce LGS'ye çalışmama gerek var mı? Yoksa gerçekten lise bu kadar önemsenmeden başarılı olunabilir mi?
Kendi deneyimimi paylaşayım. İyi bir liseye gittiğim için hem lise yıllarım iyi geçti hem de çevrem akademik anlamda da belli bir seviyede olduğu için de gayet iyi bir üniversite kazandım. Üniden sonra da kendimi istediğim alanlarda kendime göre geliştirebildim ve üniversite de buna yardımcı oldu ve halen lise + üniversite kurduğum networkler aşırı fazla işime yarıyor. Yani en azından kendi deneyimime göre lisenin önemi var ama öyle gidip de en iyi 3 liseden birine girmen lazım falan diye bir şey yok sadece olabildiğince iyi bir yere girmenin faydası oluyor.

Elinizden geldiğince çalışmanızı yapın, kötü lise gelirse de üzülmeyin. 👍

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı