Lise Ortamı Nasıl?

Dostum, senin mesajını baza aldım sadece. Sana bir lafım yok. Soracağım sorular olacaktı. Kaçıncı sınıfta geçtin açığa? Geçmeli miyim, önerir misin?
9. Sınıfta geçtim ( Geçeceğim daha doğrusu kayıtlar ocakta tasdiknamemi alıp evde oturacağım ocaktaki kayıtları bekleyeceğim ) öneririm yani azimliysen yaparsın, ki zaten 9'u geçmişsin biraz azimle daha erken mezun olabilirsin. Geriye kalan zamanda çalışabilirsin, yazılımla uğraşabilirsin, istediğin şeyi yaparsın yani. Kısaca çalışacaksan öneririm, ama askerlikten yırtmak için veya " Off yine mi okul " deyip hocaları kızdıran haylaz öğrencilerin geçmesini önermem. Ama şöyle bir şey de var, mesela üniversiteye geçmişsin herkes lise anısını anlatıyor falan falan.. Senin anlatacak bir anın olmayacak, veya sana lise kaçtasın dediklerinde Açıköğretimin sistemini bilmeyenler garip karşılayacak. Bu da pek dezavantaj değil bence.

Sevgili olunca ne oluyor ? Evlenip 35 yaşlarında göbek bağlayıp ,çoluk cocuk sahibi olup saçlarımın beyazlamasımı ? Sağol almıyım, lise ortamının orta okuldan farkı biraz daha zor ve isanların zeka seviyesi daha düşük o kadar işler asıl ünide. Değisiyor

Hocam hangi filmde yaşıyorsun ? Lise insanların uykulu uykulu gelip derstte yattığı boş bir yerden başka bişey değil ne sevgilisi daha 14 yaşındaki çocuğun ne işi olur boyle şeylerle unimi. Bu

Meslek lisesinde okuduğum için sana getirisi ve götürüsü ne, onlardan bahsedeyim. Olur da nakil yaparsan belki meslek tercih edebilirsin. Üniversiteye aynı meslek üzerinden devam ettiğinde diğer düz liseden gelenlere nazaran 1 değil 10 adım önde olacaksın. Çünkü üniversitede işe baştan başlarlar ve bu da üzerinden bir daha geçmeni sağlar. Sınavlara çalışmadan hatta ve hatta kendini kötü, uykusuz bile hissetsen sana konuşmak gibi geldiği için meslek dersleri, 100 alman o kadar da zor olmayacak. Konular hakkında fikrin olduğu için ders daha verimli geçecektir. Götürüsü bazı derslerden mahrum kalacaksın. Örneğin matematik. Bölümün matematik ağırlıklı olsa bile matematik görmeme ihtimalin var. Bu da ayrı bir derse kafa yormanı sağlıyor. Bu getirisi ve götürüsünü hesap ederek meslek lisesi tercihi yapabilirsin nakil ile.

Gelelim nasıl davranacağına. Öncelikle her şeyi ciddiye alma. Hatta hayatı ne kadar ciddiye almazsan o kadar hayatın içinde olursun. Öğretmenler de dahil olmak üzere çoğu şeyi ciddiye alma öncelik kendin olduğu sürece hayattan zevk alırsın. Daha az üzülürsün. Üzücü bir durumla da karşı karşıya olsan yine de üzülmezsin. Sevgili işinde birini seviyorsan direkt konuş. İleride "acaba?" sorusu içini kemirecek. Bu yüzden çıkma teklifi et ne bileyim onunla takıl en fazla hayır diyecektir. En azından acaba sorusu içinde kalmayacak. Canın nasıl istiyorsa öyle davran. Bir şey sana engel olmayacaktır.

@ahmet buğra yalçınkaya
Çok haklısın. Sevgili olayı bana da saçma geliyor ama seviyorsa da konuşsun en azından komik ya da iyi bir hatıra olarak kalacak. Uyku olayı da hakikaten öyle. Yatarak geçtim derler ya bizzat bunu uygulamalı yaptım. Tüm derslerde yatıyordum genelde. Ve hiç de pişman değilim gene olsa gene uyurum. Lisemin yarısı boş geçmesine rağmen yine de özlüyorsun. Bir kaç arkadaş olur böyle samimi bulduğun onları çok özlersin. Meslek lisesi değilse lise gerçekten boş bir yer. Lisede o kadar da iyi değildim ama meslek derslerinde aşinalık olduğu için üniversitede çok büyük avantajım vardı. Lise, meslek dersi yoksa tamamen çöplük dediğin gibi.

Okulda bir yerde adaletsiz olaylar görürsen bulaşma ben bulaştım adam çete lideri çıktı okulda 1 sene evirip çevirip dövdüler. Neyse ki sene sonunda ben dövdüm.

Meslek lisesine gidecegine okuma acıktan oku daha iyi normal lise ortami guzel ama meslek lisesi cidden pismanlik duyuyorum son senem ama 1 kere bile anlatacagim bir anim guzel bir olayim olmadi meslrk lisesi pismanlik

Eğer iyi bir lise kazandıysan zaten merak etme sadece kendin gibi ol. Böyle başkasına benzeyerek yaşamaktansa kendin gibi yaşamak daha iyi olur senin için. Lisede de senin gibi insanlar vardır zaten. Onlarla arkadaşlık kurabilirsin mesela. Zaten 2-3 hafta içinde alıştığında tüm bu yaşadıklarını unutursun. Hayatında en çok iz bırakan yerlerden biridir lise.

Tavsiyeleriniz için teşekkürler.
Ben Anadolu Liseleri'ne gitmek istiyorum. ama sınav sistemi değişti nasıl olur bu iş derslerde çok iyi değilim. Çalışmayı pek sevmem ama bu sene çaba göstereceğim. İstanbul küçük çekmece de oturuyorum mesela buralarda hangi iyi liseler var. Anadolu liseleri ne kadar iyidir?

İnşallah çalışıp düzgün bir liseye gitmissindir.

Sosyal olmaya çalış, kavga gibi boş işleri bırak, kendine uygun 2, 3 arkadaş edin ve en önemlisi kimseye koz verme ne olursa olsun verme lise de herkes çıkar düşünür yakarlar. Şuan ise çalış ne kadar iyi yere gelirsen o kadar iyi arkadaşlık edinirsin
Ben sana çalışma tavsiyesi vereyim, şuan 9.sınıfım puanım iyi iken açıkta kaldım sonra koleje gittim. İyi bir yer kazanırsan edineceğin arkadaşları, övgüleri hediyeleri ve daha bir sürü olumlu şeyleri düşün, telefonu bırak hiç alma ver annene kalsın onda sınava kadar. Merak etme alışırsın 2 haftaya kalmaz. Faydası olur, sosyal medyadan elini çek bilgisayarı kapat. Kazanırsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…