Lise sonrası iş bulmak kolay mı?

Arkadaşlar lise mezunu olarak iş bulmak kolay mı? 1-2 ay içinde İstanbul'da iş bulunabilir mi?
Deneyimi ya da düşüncesi olan var mı?

Kendini bir alanda iyi geliştirdiysen iş bulman kolay.
Ama liseyi üniversiteyi kopya ile bir şekilde bitirip bir işten anlamayarak 15 bin lira masa başı iş arıyorsan böyle iş zor.

Şu an bunlarla yetinmek sana yeterli gelebilir ama ileride pişman olacaksın. Fırsatın varsa oku, kendine güven. Her mezun işsiz kalmaz nitelikli bir bölümden mezun olursan daha iyi, daha kolay bir meslek sahibi olursun.
Hocam bende isterdim okumayı. Ancak o treni bir kere kaçırmış gibi görüyorum. Bence küçüklükten başlanmalı böyle şeylere. Güvenli kat çıka çıka, binanın altından sağlam yapa yapa yukarı çıkmak lazım. Biz binanın altını çok kötü yapmışız, sonradan üst katı sağlam yapsak ne olur diye düşünüyorum. Keşke çevre ve aile iyi olsaydı da daha iyi büyütebilseydiler. Ama ailem ilgisiz ve cahil bir aileydi.

Bu dediğin büyük kentlerde geçerli değil. Büyük kentlerde kurumsallaşmış herhangi bir şirkette iş bulabilirsin ne kadar zor, kolay orası belli ama bulursun.

Büyük kentlerde geçerli asıl hocam iş'e doğru düzgün almıyorlar bile aldıklarında bile üniveriste mezunu adamı amele gibi çalıştırıyorlar verdikleri para asgari ücret yapmayın 15-20 yıl okumanın sonucu 4.000 TL maaş ise hiç olmasın daha iyi daha geçenlerde çevremden kaç insan fabrikaları dışarı mal ihraç edemiyor işten çıkarıldılar.

Piyasada bir asgari ücretle 3 kişinin yapacağı işi yaptırmaya meraklı sürüyle işletme var. Her işi yaparımcıysan iş bulursun. Tavsiyem ileride işine yarayacak ve çalıştığın kişilerden bir şeyler öğrenebileceğin bir iş bulmaya çalışman. Bunu yaparken tabii ki yanında çalıştığın ustalarını çok iyi gözlemlemen ve her şeyi en ince ayrıntısına kadar öğrenmen. Eskilerin tabiri ile elinde bir bileziğin olmuş olur.

Üni mezunu bile iş bulamıyor bana göre ortam tamamen girişimcilere kaldı benim ablam instagram'da butik açtı bende yanında çalışıyorum yoksa aç kalıcaktım

İş bulmak zor değil öncelikle zor olduğuna kendini inandırma ve işte çalışmaktan korkma ben bunu yapamam psikolojisini at kafandan her iş başlarken zordur zamanla pratikleşip rahat bir şekilde çalışırsın öncelikle iş kura gitmelisin orada hesap açılıp profilin iş arıyorum durumuna alınır sana da iş önerisinde bulunabilirler onlara bir danışman lazım (işkur üyeliği işverenlerde devlet desteğini almak için seni işe alırlar) işkur'dan sonra kariyer.com gibi sitelere de üye olup kendine uygun olduğunu düşündüğün işi ara bu konularda kafan rahat olsun pek çok sektör var önemli olan kurumsal bir sektöre girmen olacaktır çoğu küçük işletmeler maalesef işçinin, çalışanının çok hakkını yer.

Arkadaşlar lise mezunu olarak iş bulmak kolay mı? 1-2 ay içinde İstanbul'da iş bulunabilir mi?
Deneyimi ya da düşüncesi olan var mı?

İş bulursun fakat adam sana 2K verir. Düzgün kendine göre bakacaksan biraz uzun sürer. 1 yıldır işsizdim daha yeni başladım.

Eğer ki vasıflı bir eleman isen şartlar süper olmadığı halde Türkiye'de iş imkanları var hatta iş seni buluyor. En azından benim şahsi tecrübem bu şekilde oldu. Ülkedeki temel sorun insanların kendilerini mesleki olarak eğitmedikleri halde mükemmel şartlarda çalışma imkanı beklemelerinden kaynaklanıyor, sadece diploma sahibi olmak senin mükemmel iş imkanlarına sahip olabileceğin anlamına gelmez. Ülkede işsiz üniversite mezunları olduğu kadar (bu kadar üniversite mezunu olması zaten temel sorun) vasıflı eleman açığı da mevcut. Elbette bunu söylerken ülkede işsizlik yok demiyorum, tabii ki göz ardı edilmeyecek seviyede işsizlik var.
Öncelikle kendine severek yapabileceğini düşündüğün bir sektör belirlemende fayda var, başlangıç için vasıfsız (tecrübesiz anlamında, yanlış anlaşılmasın) olman sebebi ile tecrübe sahibi olana kadar bir süre kötü çalışma şartlarına göğüs germen gerekiyor. Eğer ki bir süre sabreder ve tecrübe açısından bir birikim elde edebilirsen iş hayatının kalan kısmında diğerlerinden bir adım önde gidersin. Kimse kalkıpta sıfır tecrübe birisini kıyak bir maaşla (dayısı yoksa) kurumsal firmaya almaz, küçük işletmeleri meslek hayatında bir basamak olarak kullan.
Hızlı şekilde iş bulmak istiyorsan kafeler ve marketler daha elverişli olabilir, ancak kendine maddi anlamda daha iyi bir gelecek kurabilmek istiyorsan sanayi sektörüne yönelmekte fayda var.

Düz lise mezunuyum üzerine 2 yıllık Çağrı merkezi ön lisans (AÖF) diplomam var. Neden bu bölümü okudum, geçmişte çağrı merkezinde iş bulunca deneyim kazandım üzerine ön lisans okursam iş bulabilirim diye tahmin ettim çünkü çağrı merkezi sonuçta kimsenin hayallerini süsleyen bir iş değil. Şu an ise çağrı merkezi işi bulamıyorum herkes Flemenkçe, İsveççe bilen adam arıyor. Büyük bir fabriakada taşeron olarak işe girdim mecburen. Şu an fabrika işçisi ile dahi eşit seviyede çalışmıyorum. Lise bitirince iş bulmak diye bir şey yok lise artık herkes bitiriyor. Belirgin bir meslek olması gerek gerçekten. Yoksa kazanılacak para asgari ücret oda iş bulunursa...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…