Hayır. Seneye giriyorum. Şu an 8. sınıfım.

Puanı bilmeden öneremem ama işsiz kalmak istemiyorsan İngilizce şart. Lise de İngilizce hazırlığı olan bir okulu tutturursan gir. Gerçekten işine yarar.
Ve yazılımda matematiğinin mükemmel olması lazım. Eğer oyun kodlamak gibi bir hayalin varsa matematiğini geliştirmesin.

İstersen açıktan oku istersen benim gibi İstanbul'un en iyi lisesinde oku, istersen de imam-hatipte oku ama bil ki okuduğun lisenin hiçbir anlamı yok. Açıktan millet kolay bir şekilde mezun oluyor. Nerede ve ne şekilde lise okuduğunun hiçbir anlamı yok.

Yurt dışı hedefleyen biri için lise aşırı önemli yalnız. Ben de yurt dışı hedefliyorum ve lisemin gerçekten yararını gördüğüme inanıyorum bu noktada.

Yurt dışı hedefleyen biri için lise aşırı önemli yalnız. Ben de yurt dışı hedefliyorum ve lisemin gerçekten yararını gördüğüme inanıyorum bu noktada.
Yurtdışında üniversite okumak için kimse senin lisene bakmıyor. Mezun olduğun lise kimsenin umurunda değil. Maine Central Institute' de okuyan bile Amerika' da Harvard üniversitesine gidebiliyor. Demek ki lise önemli değil. Ama akademik kariyer çok önemli. Mesela sen tarihçisindir ve birçok araştırman vardır. Gidip orada kurul üyesi olabilirsin. Master yapabilirsin. Çok başarılıyım diyorsan denklik başvurusu yaparsın ve üniversiteyi ilk defa yurtdışında okursun. Zaten Türkiye' deki 3-4 liseden denklik alıyorlar.

Yurtdışında üniversite okumak için kimse senin lisene bakmıyor. Mezun olduğun lise kimsenin umurunda değil. Maine central ınstitute'de okuyan bile Amerika'da harvard üniversitesine gidebiliyor. Demek ki lise önemli değil. Ama akademik kariyer çok önemli. Mesela sen tarihçisindir ve birçok araştırman vardır. Gidip orada kurul üyesi olabilirsin. Master yapabilirsin. Çok başarılıyım diyorsan denklik başvurusu yaparsın ve üniversiteyi ilk defa yurtdışında okursun. Zaten Türkiye'deki 3-4 liseden denklik alıyorlar.

Lisenin sağladığı imkanlar gerçekten iş yapıyor. Exchange, ap falan tabii ki bunlar ilk bakılan şeyler değil ama ingilizceni geliştirmede ve ortama alışmada işe yarıyor iyi bir aileye düşersen. Ap de bakılan bir etken ama ne zorunlu ne de yapmayan için bir eksi ama yapan için de bir artı ne de olsa.
Genel olarak essayleeine ve sat, act sınavlarına bakıyorlar.
Ki bunlar da her okulda okuyanın erişebileceği sınavlar yani dediğiniz gibi temel olarak lise doğrudan bir etki yaratmıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı