Lise tercihlerinde sıranın önemi

Önce sistem 1. tercihe bakar eğer 1. tercihte olan okula giremezsen 2. tercihe bakar. Öyle gider. Eğer birisiyle okula girme şartların eşitse tercih sırasına bakılır. Mesela adam 3. tercihte yazmıştır ama sen 5. tercihte yazmışsındır öncelik ona verilir.

Önce sistem 1. tercihe bakar eğer 1. tercihte olan okula giremezsen 2. tercihe bakar. Öyle gider. Eğer birisiyle okula girme şartların eşitse tercih sırasına bakılır. Mesela adam 3. tercihte yazmıştır ama sen 5. tercihte yazmışsındır öncelik ona verilir.
Ben %11'e girdim müdür yardımcısı 1. sıraya gitti %4,5'lik lise yazdı, 2. sıraya ise %12,75'lik lise yazdı. Ben Kahramanmaraş'ta oturuyorum %12,75'lik lisenin kontenjanı 180 sence gelir mi?

Ben %11'e girdim müdür yardımcısı 1. sıraya gitti %4, 5'lik lise yazdı, 2. sıraya ise %12, 75'lik lise yazdı. Ben Kahramanmaraş'ta oturuyorum %12, 75'lik lisenin kontenjanı 180 sence gelir mi?

Çok rahat gelir dostum yeni okulun orası muhtemelen bende geçen sene girdim biliyorum bu işleri ama keşke %11 civarı bir lise bulupta yazsaydın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı