Lise uzak olursa ne yapılabilir?

296105

Hectopat
Şu an gittiğim lise 2 ilçe uzakta ve mâlum gitmezsem sınıfta kalırım. Bana en yakın liselerin kontenjanı dolmuş yani nakil olamıyorum, yer olan varsa da babam meslek lisesi ya da puanı düşük diye izin vermiyor. Yapabileceğim bir şey var mı? Açık liseye geçebilme şansım var mı?

Şu an gittiğim lise 2 ilçe uzakta ve mâlum gitmezsem sınıfta kalırım. Bana en yakın liselerin kontenjanı dolmuş yani nakil olamıyorum, yer olan varsa da babam meslek lisesi ya da puanı düşük diye izin vermiyor. Yapabileceğim bir şey var mı? Açık liseye geçebilme şansım var mı?
Malisef açık liseye geçiş çok zorlaştı gitmek zorundasınız galiba .

Neden 2 ilçe uzaktaki liseyi terci etsiniz .

Tercih etmeden önce başka bir yerde oturuyorduk ve nakili benim yapma iznim olmadığından babam anadoluysa anadoludur kafasıyla yaptı.
Babanın yüzüne olduysa baban sana bir ulaşım düzeneği sağlasın .(Babanı sana kötülemek istemem yanlış anlama ama ) Eğer iyi bir baba ise ama size fikrini sormadığı için pek sanmıyorum ki size yardım edecek kişi babanız olmalı . Umarım bu konu tatlıya bağlanır .

Ben de çok denedim uğraştım para kabul etmiyorlar kesinlikle özele geçmekten başka çare bulamadım.

Tercih etmeden önce başka bir yerde oturuyorduk ve nakili benim yapma iznim olmadığından babam anadoluysa anadoludur kafasıyla yaptı.

Şu tercihi çocuklarına bırakmayan ebeveynlerden nefret ediyorum. Belki meslek lisesi okumak istiyorsun. Belki farklı bir alana yönelmek istiyorsun ama ebeveynlerin laftan anlamaz oluyor. Allah'tan ben bu şekilde bir şey yaşamamıştım. Eğer ki meslek lisesine sıcak bakıyorsanız. Babanızla oturup doğru dürüst fikirlerinizi belirtmenizi öneririm. Mesela ben Anadolu lisesi okudum ama şu an meslek lisesi okumadığım için pişmanım.

Babanın yüzüne olduysa baban sana bir ulaşım düzeneği sağlasın.(Babanı sana kötülemek istemem yanlış anlama ama ) Eğer iyi bir baba ise ama size fikrini sormadığı için pek sanmıyorum ki size yardım edecek kişi babanız olmalı. Umarım bu konu tatlıya bağlanır.

Şu tercihi çocuklarına bırakmayan ebeveynlerden nefret ediyorum. Belki meslek lisesi okumak istiyorsun. Belki farklı bir alana yönelmek istiyorsun ama ebeveynlerin laftan anlamaz oluyor. Allah'tan ben bu şekilde bir şey yaşamamıştım. Eğer ki meslek lisesine sıcak bakıyorsanız. Babanızla oturup doğru dürüst fikirlerinizi belirtmenizi öneririm. Mesela ben Anadolu lisesi okudum ama şu an meslek lisesi okumadığım için pişmanım.

Ulaşımı küfür ede ede ödüyorlar, üzerine benim suçummuş gibi davranıp evde rahat vermiyorlar. Zaten okulda ders dinleyemiyorum yorgunluktan, bir şey yapmam lazım. Aileme meslek lisesini anlattım ama üniverste okumaya "kutsal ve yüce bir avantaj" gibi taparak bakıyorlar Anadolu'ya bu nedenle önem veriyorlar. Fikirlerini değiştirebilecek varsa hayatım borcum olsun :(.

Ben de çok denedim uğraştım para kabul etmiyorlar kesinlikle özele geçmekten başka çare bulamadım.

Hocam özel bayağı pahalı özellikle lise ve üstü abartı ailem bunu karşılaya bilseydi bile yapmazdı. Sizede üzüldüm ama çözüm bulmuşsunuz umarım iyi geçer.

Babam hâlen benim puanımın üzerinde olan anadolulara bakıyor. Yardım eden herkese teşekkür ederim sebepsiz yere dayak yemeden çözülmeyecek bu herhalde :)

Ulaşımı küfür ede ede ödüyorlar, üzerine benim suçummuş gibi davranıp evde rahat vermiyorlar. Zaten okulda ders dinleyemiyorum yorgunluktan, bir şey yapmam lazım. Aileme meslek lisesini anlattım ama üniverste okumaya "kutsal ve yüce bir avantaj" gibi taparak bakıyorlar Anadolu'ya bu nedenle önem veriyorlar. Fikirlerini değiştirebilecek varsa hayatım borcum olsun :(.

Hocam özel bayağı pahalı özellikle lise ve üstü abartı ailem bunu karşılaya bilseydi bile yapmazdı. Size de üzüldüm ama çözüm bulmuşsunuz umarım iyi geçer.

Babam hâlen benim puanımın üzerinde olan Anadolu'lara bakıyor. Yardım eden herkese teşekkür ederim sebepsiz yere dayak yemeden çözülmeyecek bu herhalde :)

Meslek lisesi okuyan üniversite okuyamaz diye bir kural mı var onu anlamadım. Mesela abim meslek lisesi okudu. Üstüne üniversitede okudu. Makine mühendisi oldu. Gerçi ne anlatıyorsam ebeveynler dik kafalı olduktan sonra hiçbir şey anlamaz oluyorlar. Senin adına üzüldüm açıkçası umarım halledersin.

Hocam özel bayağı pahalı özellikle lise ve üstü abartı ailem bunu karşılaya bilseydi bile yapmazdı. Sizede üzüldüm ama çözüm bulmuşsunuz umarım iyi geçer.

Babam hâlen benim puanımın üzerinde olan anadolulara bakıyor. Yardım eden herkese teşekkür ederim sebepsiz yere dayak yemeden çözülmeyecek bu herhalde :)
Allah yardımcın olsun . Bu aile ile zor . Umarım bana kızmıyorsundur , aileni kötülediğim için . Yani Hem kendi kafalarına göre okula yazdırıyorlar hem de senden biliyorlar tövbe Yarabbi tövbe . Bir an önce bir çare bul reis .

babanı ikna etmeye calışabılırsen bır motor veya benzerı bır taşıt alıp rahatça gıdersın okula fakat baban ulaşım parasını zorla verıyormuş buda bıraz zor. Mecbur çalışarak almayı denemelisin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı