Liseyi bitireli çok oldu hafiften unutmuşum ama hatırladığım kadarıyla detaylandırayım yanlış olduğum yerlerde düzeltirler beni.
Öncelikle iki dönemin ortalaması 50 üzeriyse o sınıfı geçtin asla sınıf tekrarı yapmazsın. Yalnız baraj ders olan edebiyat dersinin telafisi olur bunu vermek zorundasın. Mesela 9. sınıf edebiyat dersinden kaldın ve ortalama ile sınıf geçtin diyelim, 12. Sınıfa kadar bu dersin telafisini yılda 2 kere olmak üzere(belki az belki daha fazla belli olmaz burası) okulun sürekli telafi sınavları düzenler her yıl bu sınavlara girip telafiyi vermek zorundasın vermezsen 12. sınıfı bitirdikten sonra hâlâ bu sınava gitmek zorunda kalırsın mezun olamazsın.
Yani özetle ortalaman yetiyorsa sınıfı geçersin zayıf sayısı önemli değil, 1 adet de baraj dersi vardır ondan kalırsan da onu da telafi sınavlarında bir şekilde vermek zorundasın geçene kadar girersin 12. sınıfı bitirsen dahi lise bitirme diploması vermezler yoksa.
Not: en fazla 3 zayıf sınırı var olduğunu söyleyenler var işte bu konuda çok net hatırlamıyorum ben yokmuş gibi hatırlıyorum ama bana güvenme bu konuda.