Lisede açığa geçmek ne kadar mantıklı?

Açığa geçersem akşama kadar dershanede ders görüp kütühanede çalışacağım(gözetim var).
Geçmezsem okulda ders dinleyip ardından dershanede de ders dinleyeceğim.Böyle olunca gün bitiyor test çözmeye vaktım kalmıyor.Böyle düşündüm ben ama kararsızım.

Ben daha çok açıktan mezun olmanın dezavantajları ne diye sormak istemiştim de konu kaydı biraz kusura bakmayın.
Dezavantaj olarak o ünlü "lise hayatı"nı eksik yaşarsın. Eğer güzel bir üniversiteye gitmek gibi gelecek planların varsa ve okulun/sınıfın seni geri çekeceğini düşünüyorsan geçmeni tavsiye ederim. Gelecek planları olan çoğu arkadaşım döneminin başında açık liseye geçmişlerdi. Eğer okulda işlenen derslerin verimli geçmediğini düşünüyorsan okula gitmenin pek bir anlamı yok. Sırf ortam için lisede kalırsan ise belki güzel hatıralar edinirsin ama geleceğini riske atabilirsin.
Açık lise konusunda en sık duyacağın şey "Ben açığa geçtikten sonra ders çalışma hevesim kayboldu." "Asosyal oldum." "Ders çalışamadım." gibi şeyler olur, eğer açık liseye geçtikten sonra sağlam bir irade ile derslerine çalışıp sınava hazırlanabileceğini düşünüyorsan ve sosyal çevreyi dert etmiyorsan geçebilirsin.
Ben hem okul hem dershane ile çok vakit kaybettiğimi fark edip açık liseye geçmiştim. Yine olsa yine geçerim, hatta ilk gün geçerim.

Açığa geçersem akşama kadar dershanede ders görüp kütühanede çalışacağım(gözetim var).
Geçmezsem okulda ders dinleyip ardından dershanede de ders dinleyeceğim.Böyle olunca gün bitiyor test çözmeye vaktım kalmıyor.Böyle düşündüm ben ama kararsızım.
Kendinize inanırsanız bu yolda başarılı olursunuz dediğinize göre hocam. İnşallah güzel sonuçlar elde edersiniz. :)

Dezavantaj olarak o ünlü "lise hayatı"nı eksik yaşarsın. Eğer güzel bir üniversiteye gitmek gibi gelecek planların varsa ve okulun/sınıfın seni geri çekeceğini düşünüyorsan geçmeni tavsiye ederim. Gelecek planları olan çoğu arkadaşım döneminin başında açık liseye geçmişlerdi. Eğer okulda işlenen derslerin verimli geçmediğini düşünüyorsan okula gitmenin pek bir anlamı yok. Sırf ortam için lisede kalırsan ise belki güzel hatıralar edinirsin ama geleceğini riske atabilirsin.
Açık lise konusunda en sık duyacağın şey "Ben açığa geçtikten sonra ders çalışma hevesim kayboldu." "Asosyal oldum." "Ders çalışamadım." gibi şeyler olur, eğer açık liseye geçtikten sonra sağlam bir irade ile derslerine çalışıp sınava hazırlanabileceğini düşünüyorsan ve sosyal çevreyi dert etmiyorsan geçebilirsin.
Sosyal çevre sorun değil çok arkadaşım var.3 yıl okuduk zaten.

Kendinize inanırsanız bu yolda başarılı olursunuz dediğinize göre hocam. İnşallah güzel sonuçlar elde edersiniz. :)
Teşekkürler inşallah.

Açık lise şartları eskisi gibi zor değil. Sınavlar zaten Online olarak yapılıyor. Ve internet çağındayız, "örgün eğitime gitmeden hiçbir b*k öğrenemem" çağını çoktan geçtik. Bir konu üzerinde çalışacaksan sayısız makalelerden tutun da, YouTube'da ki örgün eğitimden gram farkı bulunmayan ders videoları izleyip kendini geliştirebilirsin. Keza düz lise okuyacaksan toplayacağın kredi miktarı çok düşük zaten, maksimum 2 yılda bitirebilirsin gibi duruyor.

Sosyal çevre sorun değil çok arkadaşım var.3 yıl okuduk zaten.
Dediğim gibi, iyi bir üniversiteye gitmek gibi planların varsa okula gitmek yerine dershaneye gitmek daha etkili olacaktır. Ama bu süreçte en önemli şey disiplin. Okula gitmemenin getirdiği o rahatlık ile kendini salarsan geri dönüşü olmaz. Ders konusunda kendine güveniyorsan geç.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı