Lisede açığa geçmeli miyim?

berat_montana

Femtopat
Daha fazla  
LGS'den gayet yüksek bir puan aldım, evime en yakın Anadolu lisesinde 2 senedir kontenjan yok o yüzden gidemiyorum. Çok kalitesiz bir meslek lisesinde saçma sapan insanlarla ve zorbalarla okuyorum. LGS'ye o kadar fazla çalışıp bu değişik kişilerle okumak zorunda olmak koyuyor. Yerimde olsanız açığa mı geçerdiniz yoksa okur muydunuz?

Eğer kendine inanıyorsan geçmek mantıklı. Çok tanıdığım oldu açığa geçip de sınava kadar yatan, son 6 ayda çalışmaya başlayan. Disiplinli biri değilsen hiç geçme daha iyi. Sana bağlı.

Ben açığa geçtim ve hiç bir dezavantajını görmedim, örgün eğitim sistemi zaman kaybından başka bir şey değil "bana göre". Şimdi, açık öğretimin bazı sıkıntılı yanları var. Öğretmen, okul tarzı bir şey olmadığı için tamamen kendi başınasın ve kişisel disiplinini sağlaman gerekiyor, açığa geçtiğinde okul yok aman çalışmayayım dememen lazım. İkinci olarak, sosyal hayatın sadece okulsa sosyal hayatın ölüyor, çünkü açık öğretimde sadece kendinle baş başasın. Bunun dışında hiç bir kötü yanı yok, Üniversite için kendine bir hedef belirle ve buna çalış, sınavlar zaten kolay oluyor rahatça mezun olursun. Şuan içinde bir korku, şüphe olabilir geçersem ne olur? ya daha kötü olursa? gibi gibi. Bunlar bende de vardı ve güven bana, böyle bir şey yok açık öğretime geçtim ve hiç pişman değilim.

Gerçekten iyi bir disiplin olması gerek, açıkta iken "okul" lafının "o" sunu duymadığınız için.
Disiplin gerekiyor.
Eğer kendinize güveniyorsanız, böyle insanlarla kalmamanız en iyisi.
Benim de lise hayatım öyle insanlarla geçti çünkü, iyi bilirim.

Kesinlikle geç lisede örgün eğitim tamamen zaman kaybı ben 2 yıl kaldım lise 1 de derslerim kötüydü açık liseye geçtim kitabın yüzünü bile açmadan bitirdim açıktan yok maddi durumun el veriyorda özel lisede falan okuyorsan geçme okulda adamakıllı derste işleyemiyorduk işlesende anlamıyordun lisemi yoksa soytarı mekanımı belli değildi hamile kalanlar mı dersin bıçaklı kavgalar mı ararsın konuşup sürekli hocaya ders anlattırmayanmı dersin.

LGS'den gayet yüksek bir puan aldım, evime en yakın Anadolu lisesinde 2 senedir kontenjan yok o yüzden gidemiyorum. Çok kalitesiz bir meslek lisesinde saçma sapan insanlarla ve zorbalarla okuyorum. LGS'ye o kadar fazla çalışıp bu değişik kişilerle okumak zorunda olmak koyuyor. Yerimde olsanız açığa mı geçerdiniz yoksa okur muydunuz?

Açığa geçerdim.

Kendine güveniyorsan kesinlikle geç. Meslek Lisesi ortamı gerçekten berbat. En azından kafan daha rahat ve derslerine daha odaklanmış bir şekilde üniversite sınavlarına hazırlanabilirsin. Meslek Lisesinde verilen eğitim üniversite için maalesef yeterli değil.

Kendine eziyet çektirme . Evinde ciddi anlamda rahat ders çalışabiliyorsan boşuna okula gitme açığa geç. Hem sabahları zorla kalkmazsın hem bol vaktin olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı