Lisede alan seçimi nasıl yapılmalı?

KürşaT0

Centipat
Daha fazla  
Merhaba ben lise 3. sınıf öğrencisiyim dil bölümünde okuyorum ve kafamda bazı sorular var. Acaba dil seçerken hata mı ettim diye sayısaldan dil bölümüne geçtim çoğu kişi hata ettin diyor ve içimde bir kuşku var acaba gerçekten hata mı ettim diye bazen tekrar alan değiştiresim geliyor ve hala karar verememiş gibiyim beni bu konuda yönlendiren birisi olmadı açıkçası ve kendin seç diyerek bana bıraktılar annem sen ne seçersen seç arkandayım dedi ama babam bir mühendis ol diyor. Sürekli de İngilizceni de geliştir yurt dışına çık diyor. Bunun için de sayısal seçmem lazım babam kuzenimden etkilenip, büyük ihtimalle öyle %99 o 1 ihtimal de etkilenmemi olabilir belki diye ve babamı çok seviyorum onun sözünü dinlemek istiyorum. Bana da mühendis ol diyor kuzenim Erasmus yaparak 2 sene yurt dışında eğitim aldı gemi mühendisliği altında. Kafam çok karışık biyolojide zorlanıyorum fizik ve kimya orta derecede İngilizce yapmayı da seviyorum aslında ama aile baskısı gelecek korkusu beni bunları düşündürmeye itiyor. Bana yol gösteren birisinin olması lazım ama pişman olur muyum diye düşünmeden alamıyorum kendimi 10.sınıfta MSÜ istiyordum gerçi hala içimde o istek var ne yapacağımı bilmiyorum. Görmüş geçirmiş kişiler yardımcı olursa sevinirim daha buraya yazacak çok şeyim var ama şimdilik bunlar yeter diye düşünüyorum. Okuyan yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı