Lisede alan seçimi

smy

Hectopat
Bu sene bir anadolu lisesinde 10. Sınıfa gidiyorum. Aslında hep mühendis olmak istemişimdir ama matematikten nefret ettim canımdan bezdim. Ama ingilizceyi seviyorum kötü de olmadıgımı düşünüyorum sorum. Şu dil secmelimiyim iş bulabilirmiyim?? Konuda biligisi olanlar yardımcı olursa cok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İngilizcen gerçekten iyiyse dil seçebilirsin. Yüksek bir puan alırsan tercüman olabilirsin. İş bulmak ta sana kalmış. Piyasada bir sürü işsiz mühendis var mesela. Ayrıca dil bölümünden sadece 50.000 kişi sınava giriyor ve bunların yarısı gerçek dil öğrencisi olmadığından 15 20 net yapıyorlar. Bu da İngilizcesi iyi olan birinin diğerlerinden sıyrılmasını kolaylaştırıyor.

Valla bizide siz seçiçeniz felen derken, hocalar kendi kafalarına göre ayarladı.

dil seçip uluslararası ilişkiler okuyabilir miyim peki çünkü dil puanıyla girilen bölümlere baktım ya öğretmenlik ya da ... dili ve edebiyatı var. @Tolga Şahin

Uluslar arası ilişkiler Tm den alıyor diye biliyorum. Dil puanı ile Tercümanlık, Öğretmenlik veya ... Edebiyatı bölümlerine girebiliyorsun.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı