Lisede arkadaş bulamamak

denizid

Femtopat
14 yaşındaýım şimdi çoğunuz ergenlik filan diyecek de harbi canımı sıkan bir konu olduğu için yazıyorum bunu buraya. Hazırlık okuyorum ozel lisede ve buradaki çocuklar bana hiç kafa dengi gelmiyor çocuğun teki var diyor okulu bırakacağım sanayiye gideceğim onu yapacağım bunu yapacağım milyoner olacağım. Çocuğun babası Türkiye'nin en iyi universitesinin muduru. Cocugun soyledigi seye bak bizim sınıf filan hep bunlardan ibaret boyle zengin züppe geri zekalilardan ya da kendini komik mizahşor sanan ergen gruplardan ibaret. Ben de zenginim ama hiçbir zaman bunlar gibi savurgan elindekinin degerini bilmeyen biri olmadim. Buyuk ihtimal kisiligim uyusmadigi icin arkadas bulamiyorum bu okulda. 1 hafta once filan bir çocukla tanistim bayağı sohbet ettik filan sonra kararlaştırdık pazar gunu AVM'ye gideceğiz, ortaokuldan kalma lisedeki arkadaslarimda gelecek bir baktim cumartesi bunlar benden habersiz gitmisler AVM'ye Instagram'da story filan paylasiyorlar, pazar gunu sorunca ben gelemiyorum dediler yani adamakıllı kanka bulduk dedik o da fıs çıktı bir saniyede sattilar beni. Çok da asosyal tip degilim insanlarla konusuyorum, beni tanimayan yok neredeyse lisede, spora gidiyorum ama arkadasim yok tabii ki de konustugum insanlar var ama arkadasim yok olmuyor hiçbir zaman karsima soyle kafa dengi biri gelmiyor. Pandemi zamaninda mahalleden bir çocukla tanistim 2 yil çocukla mahallede soytarilik yaptim acaba oradan bir davraniş bicimi mi kaldi insanlar beni bir yere cagirmiyor, konusmuyor? Tipsiz de degilim yakisikliyim yani aptal da değilim bir türlü anlamadım. Sizce ne yapayım? Hazirligin bitmesini mi bekliyim, 9'da yeni insanlarla tanisip arkadas ediniyim yoksa beni iplemeyen çocuklarla yine konusmaya çalışayım mi? Bu arada ben insanlardan uzaklasmiyorum tam tersine yakinlasmaya calisiyorum ama oyle yalandan yakinlasma degil günaydin kanka, nasilsin kanka, cocugun işi dusuyor yardim ediyorum ama aga olmuyor yani yok kafa dengi biri yok.

Dostum burası bir teknoloji bilgi forumudur sorununun cevabını burada bulabileceğini sanmıyorum

Merhaba, liseye yeni geçtiyseniz bu çok normal. Arkadaş edinmek için asla kişiliğinizden ödün vermeyin. Emin olun yalnız kalmak size sahte insanlarla birlikte olmanızdan daha iyi gelecektir. İnsanlarla aranıza mesafe koymaktan asla çekinmeyin ve çevrenizde söylenenlere pek kulak asmayın.
İyi arkadaşlar zaten sizi bulacaktır.

Dostum burası bir teknoloji bilgi forumudur sorununun cevabını burada bulabileceğini sanmıyorum
Değil, her türlü konuda yardım ediyoruz.
İlla okuldan birini bulmana gerek yok. Ama bulursun yine koskoca okulda. Onun dışında kendi şehrindeki diğer insanlarla kurabilirsin. Okuldakileri boşver. Dersine çalış sen. Çoğu zaman lise arkadaşları sana kimseye güvenemem hakkında ders verir zaten.

Bence kendi başına tek başına mutlu olmayı öğren bunu yapan insanlar asıl olgun insanlardır ve bunu başaran insanlar kazanır AVM'ye kafeye vs. tek başına gidip mutlu olabiliyorsan çok güzel bir şeyleri başarmışsın demektir veya tek başına kulaklığı takıp spor yapmak veya kaskını takıp motosiklet kullanmak gibi gibi örnek çok fazla kişinin zevkine göre değişir bunlar 9. sınıftaki insanların %90'u daha ergen bile değil çocuktur o yüzden onları boş ver 11. 12. sınıfa geldiğinde hem sen hem de çevren olgunlaşmış olur gerçek arkadaşlıklar da orada başlar zaten o yüzden tek başına mutlu olmayı öğren kardeşim boş gereksiz insanlarla konuşma önüne yoluna bak ve sana saygı duymayan işte ne bileyim habersiz buluşan habersiz arkadan iş çevirenler ile bırak arkadaşlığı selam dahi verme.

Hocam sizi iplemeyen insanlara yakınlaşmaya çalışmanızı önermem. Egoları arşa çıkıyor sonra. Hem sizi kullanmaya başlarlar. O arkadaşlık dediğiniz ilişki sizi sadece huzursuz etmeye başlar ve bir sürü sorun çıkarır. Kafa dengi ve aklı başında birini bulana kadar bekleyin derim ben.

Evet hazırlığın bitmesini bekle. Ayrıca insanları bu kadar önemseme bence. Kendi fikirlerine, önem verdiğin şeylere daha çok zaman ayır ve kafa patlat.

İnsanlar garip. Siz onlarla ilgilenirseniz sizden kaçarlar. Ancak her yerde kendi tutkularınızdan ve yaptıklarınızdan bahsederseniz, bu tutkuya özenirler ve sizinle arkadaş olmak isterler.

Bu 7'de de böyle 70'te de böyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…