Çözüldü Lisede aynı dersten iki sene üst üste kalınca sınıf tekrarı mı oluyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

burakkirmiizi

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar, ben 10. sınıfım. 9. sınıfta fizikten kaldım, onu bu sene geçemedim. Bu sene, yani 10. sınıfta tekrar fizikten kaldım. Şimdi ben sınıf tekrarı mı yapacağım?:( @LAPSEKİLLİ BIG SMOKE bu arada yalnızca bu sene fizikten kalıyorum ama o dersten seneye sorumlu değilim. Çünkü tek 1 dersten kaldım. Yine etkiler mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kalmıyorsunuz. 11. sınıfa geçerken 2 sorumlu dersiniz olacak anladığım kadarıyla. Ortalamanız da tutuyorsa kalmazsınız, genel not ortalamanız.
Hayır, sorumluluk sınırı olan 6 dersi aşmadığın sürece mezun olmadan önce sorumluluk sınavı dönemlerinde verebilirsin. İki tane fizik sorumluluğun var şu anki hesaba göre. Sınıf tekrarı olmuyor ama bu dersleri başarılı vermeden mezun olamazsın.

Ama bizde sistem değişti ya yeni sisteme göre.

Son düzenleyen: Moderatör:
Alt sınıflar da dahil olmak üzere 6'dan fazla sorumlu dersiniz olursa sınıfta kalıyorsunuz. Üst üste aynı dersten kalmanız sorun olmaz. Lise 1'de Fizikten kaldınız, Lise 2'de Fizikten kaldınız. Lise 3'de ikisinin de sorumluluk sınavına girersiniz.

Alt sınıflar da dahil olmak üzere 6'dan fazla sorumlu dersiniz olursa sınıfta kalıyorsunuz. Üst üste aynı dersten kalmanız sorun olmaz. Lise 1'de fizikten kaldınız, lise 2'de fizikten kaldınız. Lise 3'te ikisinin de sorumluluk sınavına girersiniz.

Hocam bu 2023-2024 eğitim ve öğretim yönetmeliğine göre değil mi yani benim bildiğim bizim sorumluluk sınırımız 3 eğer 3 ten fazla olursa sınıf tekrarı yapıyoruz.

@burakkirmiizi, 3'ten fazla olursa evet, sınıf tekrarı yapıyorsunuz da alt sınıflar dahil olmak üzere 6'dan fazla sorumlu dersiniz varsa öyle sınıf tekrarına kalıyorsunuz.

Hocam kısacası ben kalmıyorum yani sınıfta öyle mi kusura bakmayın biraz kafam karıştıda :) teşekkürler yanıt için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı