Lisede bilgisayar almak mantıklı mı?

Neden sorun yaratsın ki? Bilgisayarı amacına uygun olarak kullanırsanız size sonsuz fayda sağlaya
Mantıklı, geç bile kalmışsın almak için. Bilgisayarının olmaması bazen çok büyük sıkıntı bu dönemde.

bilir.
Bilgisayarım var ama sistemi aşırı derecede düşük. Oyun zaten oynayamıyorum. Onun dışında yazılım c# dilleri python gibi onlara çalışıyorum visuel studio dan.

Benim demek istediğim çalışmada problem yaşatır mı? Kendim lise öğrencisiyim. O yüzden soruyorum
Sabah akşam oyun oynamak için alacaksan senin zararına olur ve yüksek ihtimalle derslerinden koparsın eğer normal kullanım için alacaksanız bence kesinlikle bir ihtiyaç bilgisayar.

Bilgisayarım var ama sistemi aşırı derecede düşük. Oyun zaten oynayamıyorum. Onun dışında yazılım c# dilleri python gibi onlara çalışıyorum visuel studio dan.
Eğer yeni bir bilgisayara ihtiyacın varsa al. Yazılım işlerinden pek anlamıyorum, o yüzden kesin bir şey söyleyemiyorum konuyla ilgili.

Eğer yeni bir bilgisayara ihtiyacın varsa al. Yazılım işlerinden pek anlamıyorum, o yüzden kesin bir şey söyleyemiyorum konuyla ilgili.
Edit işleri gibi. Unreal engine gibi işler için lazım. Onun dışında ara sıra da oyun oynarım. Şu an ki bilgisayar Unreal engine kaldırmıyor. Edit programı kaldırmıyor. Oyun oynatmıyor sadece ders çalışma ve yazılımı çalıştırıyor. Bu bilgisayar ile de lise geçirilebilir mi diye düşünüyorum sadece. Onun dışında ders çalışmak için kullandığım bilgisayar biçilmiş kaftan.

21. yüzyılda bilgisayar lüks değil, ihtiyaç kategorisinde görülmelidir. İmkânlarınız dahilinde iyi bir bilgisayar edinmeye çalışın bence fakat tabii nihai karar en nihayetinde size kalıyor.

Halihazırda bir bilgisayarınız varmış fakat ben sadece konu başlığındaki soruyu yanıtlıyorum.

21. yüzyılda bilgisayar lüks değil, ihtiyaç kategorisinde görülmelidir. İmkânlarınız dahilinde iyi bir bilgisayar edinmeye çalışın bence fakat tabii nihai karar en nihayetinde size kalıyor.

Halihazırda bir bilgisayarınız varmış fakat ben sadece konu başlığındaki soruyu yanıtlıyorum.
Ne yazık ki ülkemizde lüks kategorisinde. Bilgisayar fiyatları 2.el araba fiyatları ile yarışır durumda.
Ne yazık ki ülkemizde lüks kategorisinde. Bilgisayar fiyatları 2.el araba fiyatları ile yarışır durumda.
O yüzden mağarada abaküs kullanmaya devam :)

Doğru fakat ben sadece "lüks" olarak değerlendirilmemesi gerektiğini söyledim. Ülkemiz şartlarını göz önünde bulundurarak değil, genele bakarak bir yorum yaptığımızda bilgisayar bir gereksinimdir zira bu devirde her işimizi az veya çok fark etmeksizin bilgisayarlar üzerinden görüyoruz.

Et yemek de malumumuz ülke şartlarında ne yazık ki "lüks" olarak değerlendirilmeye başlandı fakat bu gereksinim olduğu gerçeğini değiştirdi mi? Hayır, değiştirmedi. Bir gereksinimi giderecek bir şeyin fiyatının artıyor oluşu onu "lüks" kılmaz, sadece şartlar dahilinde pahalı kılar.

İyisiyle/kötüsüyle bir telefon alabilmek de ülkemizdeki şartlardan ötürü bayağı zorlaştı fakat bu telefonları "lüks" haline getirmedi. Telefon halihazırda hâlâ bir ihtiyaçtır.

Son düzenleme:
Bilgisayarı sadece bir oyun makinesi olarak görmeyi ne zaman bırakacak bizim milletimiz?

Niye sana olumsuz etki etsin ki, kendini daha da geliştirirsin. Ülkemizdeki fiyatlar ve dünya genelindeki çip kriz vb. olaylardan fiyatlar biraz tuzlu da olsa almanızı kesinlikle tavsiye ediyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı