Lisede Bölüm Seçimi

Matematik, fizik, kimya gibi dersler düzenli çalışma ister. Sınavdan 2 hafta önce tekrar etmeyle sınavdan iyi not alabilirsin ama üniversite sınavında patlarsın. Neden mi? Soru çözmediğin, farklı soru kalıpları görmediğin için.

İlgin yoksa zorlama. Yabancı dil seç, sözele de çalış.
2. Sınavlarda dediğiniz gibi yapacağım ve 2 hafta önce tekrar yapacağım sınavlara. İlgi konusuna gelirsek... Kararsızım o konuda pek seçemiyorum şuan, acaba ders tekrar etmiyorum her soruyu çözemediğim için mi sevmediğim gibi mi geliyor, yoksa ciddi anlamda ilgim mi yok ? 2. Sınavlarda göreceğim artık.

Ne olmak istediğine karar vermeden önce beyninin neye daha yatkın olduğunu bulman gerek. Sosyal ilişkilerde başarılı ve dominant bir karakterin varsa tavsiyem sözel okuman. Ama daha çok param olsun hem ayranım dökülmesin hem kötü işler olmasın kafa yapısındaysan eşit ağırlık oku. Veya bir şeyleri ucuza üretip pahalıya satmak gibi bir hedefin varsa sayısal okumanı öneririm

Sakın derslere göre bölüm seçme. Istediğin mesleğe göre bölüm seç. Seçtiğin bölümde iki sene okuyacaksın. Lakin ömür boyu aynı mesleği yapacaksın. Sayısal bölümden meslek istiyorsan oraya git. Iki sene dişini sıkacaksın.

Sakın derslere göre bölüm seçme. Istediğin mesleğe göre bölüm seç. Seçtiğin bölümde iki sene okuyacaksın. Lakin ömür boyu aynı mesleği yapacaksın. Sayısal bölümden meslek istiyorsan oraya git. Iki sene dişini sıkacaksın.
Meslek düşünmedim açıkcası şuan. Neler yapabilirim meslek olarak bir düşüneyim.

Meslek düşünmedim açıkcası şuan. Neler yapabilirim meslek olarak bir düşüneyim.

Şahsen ben şuan Eşit Ağırlık okuyorum ve çok rahatım. Matematiği yapamıyorum diye hiç çalışmıyorum daha da rahatım. Ha istediğim meslek sayısalda olsaydı mutlaka sayısal okurdum. Rahatlık olarak en rahat sözel sınıfı ve dil sınıfı. Sonra eşit ağırlık sonra sayısal. Bildiğim kadarıyla dil sınıfının önü açık. Hocamız bize anlatmıştı, meslek sıkıntısı yaşamazsınız dedi. Dil sınıfının bir düşün derim. Nerdeyse sadece İngilizce görüyorsunuz. Kolay yani.

Şahsen ben şuan Eşit Ağırlık okuyorum ve çok rahatım. Matematiği yapamıyorum diye hiç çalışmıyorum daha da rahatım. Ha istediğim meslek sayısalda olsaydı mutlaka sayısal okurdum. Rahatlık olarak en rahat sözel sınıfı ve dil sınıfı. Sonra eşit ağırlık sonra sayısal. Bildiğim kadarıyla dil sınıfının önü açık. Hocamız bize anlatmıştı, meslek sıkıntısı yaşamazsınız dedi. Dil sınıfının bir düşün derim. Nerdeyse sadece İngilizce görüyorsunuz. Kolay yani.
İngilizce hem seviyorum hem de başarılıyım da. Dil bölümü iyi olacaktır herhalde.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı