Lisede devamsızlıktan kalmak

sezin7

Decapat
Daha fazla  
11. sınıfim diyelim ki cok fazla devamsizlik yaptim 30'u 40'i geçti sınıfta birakabilirler mi? Yıl sonu ortalamam 95-96 daha once böyle bir şey deneyimleyen var mi?

11. sınıfim diyelim ki cok fazla devamsizlik yaptim 30'u 40'i geçti sınıfta birakabilirler mi? Yıl sonu ortalamam 95-96 daha once böyle bir şey deneyimleyen var mi?
Belirli bir % engelin üstünde olanlar doktor raporuyla 70 güne kadar devamsızlık hakkına sahipler(düşürülmediyse).

Yakın bir akrabanın vefatı gibi bir durum olduysada biraz daha devamsızlık hakkı tanıyorlar ama bu sanırsam 5 falan gibi bir şeydi sizi kurtarmaz yani.

Kurallara göre kalırsın ama idareler farklı yöntemler uygulayabiliyor. Benim bir arkadaşa yapmışlardı para alıyor bağış diye sonra siliyor bazıları başka şeyler yapıyor tam yöntemi bilmiyorum ama öncesinde bir idareye velinle beraber danış.

Hocam silme diye bir şey yok. Özürsüz devamsızlığı özürlüye aktarıyorlar sadece. Silmeleri evrakta sahtecilik oluyor kimse bu riski almaz. Kesin kural 30.
Hocam para karşılığı o riski o kadar çok aldıklarını gördüm ki net bir şey dememek lazım.

Müdür yardımcısının yakın arkadaşının oğlu bizim sınıftaydı kendi ağzıyla bize söylemişti. Biz de CİMER'e şikayette bulunduk, müfettiş geldi bir güzel kızdı bunlara. Bir daha da yapamadılar.

Bırakırlar tabii ki. Eğer ailen gelip özürlüye aktarmazlarsa kalırsın. Kalınca önünde 2 seçenek var ya açık liseye geçersin ya da örgünden devam edersin.

Son düzenleme:
Hocam silme diye bir şey yok. Özürsüz devamsızlığı özürlüye aktarıyorlar sadece. Silmeleri evrakta sahtecilik oluyor kimse bu riski almaz. Kesin kural 30.
Siliyorlar da kimse fark etmiyor ama özürlüye de geçiriyorlar. Özürlüde de sınır var ama öğretmenler kurulu ile o sınırı da kaldırıyorlar.

Ortalaman isterse 100 olsun, devamsızlık 30.5 ve üstü olduğunda direkt kalıyorsun.

Ancak okula bağış yapacağız demek büyük haksızlık bana göre. Para ile sınıf geçiyorsun. Peki ya parası olmayan ne yapacak? İşte Türkiye'nin özeti.

Çocukmu size söyledi müdür yardımcısımı söyledi bide ne dedi size merak ettim olayı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…