Gerçekten hayalin tercüman olmak mı? Hayatın boyunca çevirilerle mi uğraşacaksın? Bence lise eğitimini dil üzerine almaktansa, Türkiye'de bilmeyenin adamdan sayılmadığı matematik ve ya fen derslerini alman daha matıklı olacaktır. Lise 2'de yabancı dil bölümüne girdim. 10. sınıf grammer dersleriyle, 11 ve 12. sınıfta LYS denen illete çalışmakla geçti. Malesef sistem böyle işliyor. İngilizceyi günlük hayatta kullanmak için değil sınavları geçebilmek için öğreniyoruz. Üniversiteye geldiğimde anladım ki aldığım eğitim İngilizce'nin yarısı bile değildi. Lise boyu hiç görmediğimiz writing, listening, speaking etkinlikleri yüzünden başta bocaladım fakat zamanla ayak uydurdum. Bence herhangi bi yabancı dili yeterli zaman ayırarak, istekli bi şekilde çalışarak daha iyi öğrenebilirsin. Ayrıca LYS'ye sadece dilden girersen diğer bölümlere girme şansın olmayacaktır. Öğretmenlik ve tercümanlık haricinde tercih edilen bi bölüm yok fakat illa ki yabancı dil diyorsan tercihini Uzak Doğu dillerinden yana kullanmanı tavsiye ederim.