Lisede dil bölümü seçmek için ne yapılmalı?

ogrenci

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, başlıkta da belirttiğim gibi lisede dil bölümü seçmek istiyorum. Sanırım 2. sınıfta bu tercihleri yapıyormuşuz ama bu dil bölümünü seçmem ve ağırlıklı olarak yabancı dil (İngilizce, Almanca vb.) dersi görmem mümkün mü? Anlattığım gibi yoğun olarak dil eğitimi almam için bir anadolu lisesine gidip, 2. sınıfta dil bölümünü mü seçmeliyim, yoksa (eğer varsa tam bilgim yok) bir dil lisesine mi gitmeliyim?

Detaylı olarak anlatmanızı rica ediyorum :)

Ben muhasebe 3. sınıf öğrencisiyim. Anadolu lisesinin haftasonu dil kursuna gideyim dedim. Gitmez olayım dedim 2 saat durdum o 2 saatin nasıl geçtiğini anlayamadım. Dakikada bir testi bitiriyorlardı bende izliyordum.

Benim İngilizce'ye ilgim var gerçekten. İleride tercüman olmak istiyorum. Üniversitede de devam edersem dile, öğretmen veya tercüman olma seçimlerinden kesinlikle tercümanlığı seçeceğim. Cevabın için teşekkürler ama sormak istediğim liseye girer girmez dili seçecek miyiz, dil için açılan anadolu liseleri gibi farklı okullar mı var yoksa anadolu lisesinden mi seçiyoruz dil eğitimi bölümünü? (eşit ağırlık falan var, ondan bahsediyorum o aşamada dili seçmek)

Anadolu Lisesine gitmeniz, ondan sonra Lise 2'de yeterli sayıya ulaşılırsa açılan dil sınıfını tercih etmeniz lazım. Önemli olan yeterli sayıya ulaşılması sınıfın açılması için. Mesela bizim okulda 10 kişiye ulaşamadılar, sınıf açılmadı.

@steadyflow peki yeterli sayıya ulaşılamazsa benim bu tercümanlık hayalim suya mı düşecek? (Umarım olmaz) eğer olur da bu sınıf açılamazsa üniversitede yabancı dili seçip lisede öğrenim görmeden sadece üniversitede eğitim alarak tercüman olabilir miyim? Üniversitede yurt dışına garanti gideceğim. Hiç Türkçe konuşan olmayacağı için üniversitede de aldığım eğitimle beraber ingilizce eğitimimi tamamlayacağım. Yani kısaca verdiğin bu cevaba, "lisede dil eğitimi sınıfı açılmazsa geleceğim ne olur?" sorusunu soruyorum :)

Guncel arkadaslar

Gerçekten hayalin tercüman olmak mı? Hayatın boyunca çevirilerle mi uğraşacaksın? Bence lise eğitimini dil üzerine almaktansa, Türkiye'de bilmeyenin adamdan sayılmadığı matematik ve ya fen derslerini alman daha matıklı olacaktır. Lise 2'de yabancı dil bölümüne girdim. 10. sınıf grammer dersleriyle, 11 ve 12. sınıfta LYS denen illete çalışmakla geçti. Malesef sistem böyle işliyor. İngilizceyi günlük hayatta kullanmak için değil sınavları geçebilmek için öğreniyoruz. Üniversiteye geldiğimde anladım ki aldığım eğitim İngilizce'nin yarısı bile değildi. Lise boyu hiç görmediğimiz writing, listening, speaking etkinlikleri yüzünden başta bocaladım fakat zamanla ayak uydurdum. Bence herhangi bi yabancı dili yeterli zaman ayırarak, istekli bi şekilde çalışarak daha iyi öğrenebilirsin. Ayrıca LYS'ye sadece dilden girersen diğer bölümlere girme şansın olmayacaktır. Öğretmenlik ve tercümanlık haricinde tercih edilen bi bölüm yok fakat illa ki yabancı dil diyorsan tercihini Uzak Doğu dillerinden yana kullanmanı tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı