Lisede hangi bölüm seçilmeli?

St1ckle

Decapat
Daha fazla  
8. sınıfa geçtim, şu anda 13 yaşındayım. Ailem bana sürekli hangi liseye gideceğimi ve dershaneye yazdırmaları gerekip gerekmediğini soruyor. Genel olarak, 4 yaşından beri bilgisayarla ilgileniyorum. Hangi bölümü seçmeliyim, nelere çalışmalıyım, dershaneye gitmeli miyim? Sadece bilgisayar ile alakalı bölümleri okuyan kişiler konuşursa iyi olur; başkaları konuşursa bilgi yanlışlığı olabilir.

Bölüm seçme olayı lisede yok. Üniversiteye geçerken bölüm seçebiliyorsunuz. Eğer bilgisayarlar ile ilgileniyorsanız ve bilgisayarlar ile ilgili; örneğin yazılım mühendisliği, programlama, bilgisayar mühendisliği gibi bölümlerde okumak istiyorsanız. Matematik, bilişim teknolojileri ve programlama, ingilizce, fizik ve fen bilimleri gibi alanlarda kendinizi geliştirebilirsiniz. Bu tür sayısal alanlarda en verimli fen liselerinde ders alabilirsiniz. Ayrıca kendinizde çalışarak kendinize bir şeyler katabilirsiniz.
Dershaneye gitmeli misin:
Eğer kendiniz verimli çalışabiliyorsanız ders haneye gitmenize gerek olmaz.

Not: Meslek liselerinde alan seçebiliyorsunuz. Eğer meslek lisesinde okumak isterseniz "Bilişim Teknolojileri" alanında eğitim görebilirsiniz.

Son düzenleme:
Bölüm seçme olayı lisede yok. Üniversiteye geçerken bölüm seçebiliyorsunuz.
1722723063016.png

Anadolu lisesine gidiyorsanız 3 bölüm var sözel, sayısal ve eşit ağırlık bilgisayar mühendisliği, vb düşünüyorsanız sayısal okumalısınız.

8. sınıfa geçtim, şu anda 13 yaşındayım. Ailem bana sürekli hangi liseye gideceğimi ve dershaneye yazdırmaları gerekip gerekmediğini soruyor. Genel olarak, 4 yaşından beri bilgisayarla ilgileniyorum. Hangi bölümü seçmeliyim, nelere çalışmalıyım, dershaneye gitmeli miyim? Sadece bilgisayar ile alakalı bölümleri okuyan kişiler konuşursa iyi olur; başkaları konuşursa bilgi yanlışlığı olabilir.
Hedefin büyükse dershaneye gitmelisin. Bilgisayar ile ilgileniyorsan Sayısal seç ama bunları düşünmek için daha iki senen var, 11. sınıfta bölüm tercihinde bulunuyorsun.

Meslek lisesi okuyup üniversite sınavına çalışmak çok zor olur. Anadolu lisesinde sayısal seçip bilgisayar ya da yazılım mühendisliği kazanabilmek için derslerine iyi çalışırsın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı