Lisede hazırlık zor mu?

hoinxn

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam, hazırlık sınıfı olan bir liseye gideceğim ancak zorluğundan korkuyorum. Konuşma, yazma gibi sınavlar nasıl oluyor, zor mu? Hazırlık okuyan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar, ben şahsen hazırlık okumadım ancak okuyan bir arkadaşım vardı. 1 yıl boyunca sadece ingilizce ağırlıklı dersler gördüğünü söyledi bu şekilde ingilizcesi çok güzel gelişmişti. Sizin gideceğiniz lise'de nasıl olur bilemem açıkçası. Onun zamanında konuşma ve yazma sınavı yokmuş.

Merhabalar, ben şahsen hazırlık okumadım ancak okuyan bir arkadaşım vardı. 1 yıl boyunca sadece ingilizce ağırlıklı dersler gördüğünü söyledi bu şekilde ingilizcesi çok güzel gelişmişti. Sizin gideceğiniz lise'de nasıl olur bilemem açıkçası. Onun zamanında konuşma ve yazma sınavı yokmuş.
Çalışmayana her şey zor. Sizin için de oldukça güzel bir fırsat. Bir sene boyunca adamakıllı İngilizce çalışıp öğrenebileceksiniz. Daha ne olsun? :)
Çok teşekkürler hazırlık olan liseyi tercih edeceğim o zaman. 😍

@hoinxn, hazırlık olan liseyi tercih etmeniz daha mantıklı olur çünkü dışarıda dil kursları gerçekten pahalı. Siz İngilizceyi bedava almış olacaksınız. Bu süreç içerisinde kendiniz de çalışırsanız çok faydasını görürsünüz ve İngilizcenizin 0 olduğunu varsayıyorum. Birkaç kelime öğrenseniz bile sizi artıya geçirir bu durum.

Benim hazırlık okuduğum zaman pandemiye gelmişti. Hocalarım çok iyiydi (ingilizce). Uzaktan eğitimde, sürekli internet kopması, dersten kaçma, arkadan oyun oynama gibi şeyleri çok yaptım. Ona rağmen sıfır olan İngilizcem öyle geliştiki oyunlarda filmlerde anlıyordum ne olduğunu artık. Üstüne gitsem dahası da gelirdi ama saldım. Hala iyiyim ama eskiden daha iyi idi. Konuşma sınavları, yazma sınavları bunlardan korkma, hocanın senin yanlışını bulup düzeltmesi bunlarla mümkün. İngilizcen çabalarsan ve iyi hoca denk gelirse her türlü gelişir. Onun haricinde bizde Python öğretiyorlardı. İlk o zamanlarda benim kodlamaya ve bilgisayar olan merakımı keşfettim ve bu bende mesleki olarakta etki edecek. Lisede codeweek olsun teknofest olsun buralarda kodlama yaptım hep. Hazırlıkta biraz da dinlen çünkü sene sonu notun obp ye dahil değil. Hobilerini geliştir. Hazırlık bence herkesin okuması gereken çok geliştiren ve istediğini yapabileceğin bir sene.

@hoinxn, hazırlık olan liseyi tercih etmeniz daha mantıklı olur çünkü dışarıda dil kursları gerçekten pahalı. Siz İngilizceyi bedava almış olacaksınız. Bu süreç içerisinde kendiniz de çalışırsanız çok faydasını görürsünüz ve İngilizcenizin 0 olduğunu varsayıyorum. Birkaç kelime öğrenseniz bile sizi artıya geçirir bu durum.
Yok hocam 0 değil İngilizcem ortaokulda hep 95-100 arası alıyordum ancak konuşma sınavlarını çok iyi yapamıyordum onun için düşündüm ancak tercih edeceğim. 😀

Gene de ortaokulda aldığınız notlara güvenmeyin derim çünkü ortaokulda bol keseden not dağıtıyorlar genelde. İngilizceyi hiç bilmediğinizi kabul ederek bu yola başlayın hatta şimdiden de yavaş yavaş başlayabilirsiniz. Hazırlık başladığında rahat edersiniz.

Gene de ortaokulda aldığınız notlara güvenmeyin derim çünkü ortaokulda bol keseden not dağıtıyorlar genelde. İngilizceyi hiç bilmediğinizi kabul ederek bu yola başlayın hatta şimdiden de yavaş yavaş başlayabilirsiniz. Hazırlık başladığında rahat edersiniz.
Çok haklısınız hocam bende böyle düşündüğüm için konu açmıştım. Yardımlarınız için teşekkürler.

Aldığınız eğitim ve okula bağlı, ben cağaloğlu Anadolu lisesi'nde okuyorum ve hazırlık senemizde çok zorlamıyorlar, sadece sene sonunda Auf Weg zum DSD adında A2 seviyesinde bir sınava giriyoruz. Ama İstanbul erkek lisesi'nde çok zorluyorlar mesela. İngilizce ise yine okula bağlı, sıfırdan öğretmeye başlarsa zorlanmazsin. Ama bazı okullarda, Vefa Lisesi vb., direkt olarak B1 seviyesinden başlıyorlar, altyapısı olmayan biri için zor olur.

Ayrıca imkan varsa üçüncü bir dil eklemek için Almanca veya Fransızca hazırlık öneririm.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı