Lisede kaç devamsızlık yapılabilir?

PawnF

Hectopat
Daha fazla  
Biliyorsunuz ki 5 devamsızlıktan sonra taktir ve teşekkür alınamıyor şu anda benim 3 tane özürlu devamsızlığım var kaç tane özürsüz devamsızlik yapabilirim acaba bilen var mı?
Lisedeyim bu arada.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sildirebilirsin korkma dostum harca hepsini kullan. Devamsızlık hakkını müdür yardımcıları özürlüye aktarıyor devamsızlıkları.

Özürsüz devamsızlık hakkınız 10 gün, toplam devamsızlık hakkınız 30 gün. İkisinden birinin yarım gün aşması durumunda sınıfta kalırsın ve toplam devamsızlık özürlü ve özürsüz devamsızlığın toplamıdır. İzinli devamsızlık için toplam devamsızlık sınırı aşılmadığı sürece herhangi bir sınır yok.

Eğer takdir ve teşekkür belgesinden birisini almak istiyorsan da özürsüz devamsızlığın 5 günü aşmamalı. Aşması durumunda takdir ve teşekkür alamazsın ancak onur belgesi alabilirsin. Onur belgesi için sınıf öğretmeninizin idareye isim vermesi yeterli olur.
Devamsızlık hakkını müdür yardımcıları özürlüye aktarıyor devamsızlıkları.
Evet, özürlü devamsızlık yapınca zaten sınıfta kalmıyordu :D Şaka bir yana nasıl bu kadar emin konuşabildiğinizi de anlamış değilim.

Özürsüz devamsızlık hakkınız 10 gün, toplam devamsızlık hakkınız 30 gün. İkisinden birinin yarım gün aşması durumunda sınıfta kalırsın ve toplam devamsızlık özürlü ve özürsüz devamsızlığın topla mıdır? İzinli devamsızlık için toplam devamsızlık sınırı aşılmadığı sürece herhangi bir sınır yok.

Eğer takdir ve teşekkür belgesinden birisini almak istiyorsan da özürsüz devamsızlığın 5 günü aşmamalı. Aşması durumunda takdir ve teşekkür alamazsın ancak onur belgesi alabilirsin. Onur belgesi için sınıf öğretmeninizin idareye isim vermesi yeterli olur.

Evet, özürlü devamsızlık yapınca zaten sınıfta kalmıyordu :D şaka bir yana nasıl bu kadar emin konuşabildiğinizi de anlamış değilim.

12. sınıf bir meslek lisesi öğrencisi olarak 4 yıllık tecrübemi hemen aktarayim isterseniz.
Devamsızlık konusunda 30 günü geçmediği sürece sorun yok. Daha dün 10 tane izin belgesi alıp 10 devamsızlığımı özürlüye aktardım. Devamsızlıklar silinmez özürlüye aktarılır. Aksi takdirde 30 günü geçerse kalma durumu doğrudur. Eğer teşekkür veya takdir alacaksan müdür yardımcılarıyla iletişime geçip özürlüye aktarabilirsin. İyi günler. :)

@murat526754 sen sildirebileceğini belirtmişsin. Devamsızlıkta sildirme yok bu bir, ikincisi de devamsızlık yapıldıktan sonraki beş iş günü içerisinde özürlüye aktarılabiliyor. Bunu da söyleyeyim dedim, bazı okullar bu kurala çok dikkat ediyor. İyi günler :)

@murat526754 sen sildirebileceğini belirtmişsin. Devamsızlıkta sildirme yok bu bir, ikincisi de devamsızlık yapıldıktan sonraki beş iş günü içerisinde özürlüye aktarılabiliyor. Bunu da söyleyeyim dedim, bazı okullar bu kurala çok dikkat ediyor. İyi günler :)

Sildirmeden bahsederken özürlüye aktarmadan bahsetmiştim, anlayamamışsınız orayı. Bir de dediğin gibi okuldan okula olabilir ama bizim lisede sildiriyorlar. Bir izin kağıdı veya velinin gelmesiyle halledilir.

@murat526754 yönetmeliğe ısrarla uyan okullar var. Hak veririm onlara, tanımadığım bir çocuk için açıkçası kendimi riske de atmazdım. Herkesin aklı var, fikri var. Okulu düşünen varsa da devamsızlığına dikkat etsin ya da açık liseye geçsin. Yapacak bir şey yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı