Çözüldü Lisede nakil nasıl aldırılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

554130

Decipat
Hocalarım selam. 10. sınıfta eğitim görmekteyim ve okulumdan gerçekten sıkıldım. 11. sınıfta dil seçmek istiyorum fakat okulumdaki dil hocaları aşırı kötü. Okuldan 19.20'de çıkıyorum, 20.00'da evde oluyorum gün bitmiş oluyor ders çalışmam açısından çok kötü. Ayriyetten okulun çevresi hiç güvenli değil, sürekli bıçaklı elemanlar dolaşıyor, bazen kavgalar falan oluyor kimse de bir şey yapmıyor bunlara.

Nakil işlemleri ile ilgili detaylı bilgiye sahip hocalarım yardımcı olabilir mi? Ben 11. sınıfa geçtiğim gibi nakil olmayı düşünüyorum fakat nakil işlemleri nasıl gerçekleşir pek bilmiyorum. @333365 Hocam sizi birçok konuda görüyorum, bu konu hakkında bilginiz varsa aydınlatabilir misiniz?

Çözüm
Nakil işlemleri e-Devlet'ten yapılabilir cuma günü nakiller açılır ve hafta bitene kadar yani bir sonraki cumaya kadar nakiller kapanır ve nakiller cuma günü iş günü içerisinde onaylanır.

Not nakil takibi e-Okul'dan yapılır orada kaçıncı sırada olduğunuzu görebilir ve seçtiğiniz okulda kaç kontenjan ve önceki senelerdeki OBP puanınız veya LGS puanınız kaçsa ona göre onaylanır veya reddedilir.
Hocam 11. sınıfta çok geç olur gibime geliyor. Hem okula kaynaşma hem de yeni öğretmenlere uyum sağlama açısında. Bence yapabiliyorsanız hemen yapın. Ama bunun da dönemleri vardı diye biliyorum. Önce kendi başınıza müdür yardımcısına nakil olmak istediğinden bahset. O da sana duruma göre hangi tarihlerde aileni getirip nakil işlemini gerçekleştirebileceğini veya nasıl E-Devlet'ten kendini nakil ettireceğine dair bilgiler verecektir.
Dostum zaten 11.sınıfta seçtiği alana göre yeni sınıflara ayrılacaklar sıkıntı yok o yüzden.

Hocam bu hafta yapılmıyor yalnız şubatta açılacak nakiller.
Bakmadığım için bu haftada açık olur diye tahmin etmiştim.

Hocam 11. sınıfta çok geç olur gibime geliyor. Hem okula kaynaşma hem de yeni öğretmenlere uyum sağlama açısında. Bence yapabiliyorsanız hemen yapın. Ama bunun da dönemleri vardı diye biliyorum. Önce kendi başınıza müdür yardımcısına nakil olmak istediğinden bahset. O da sana duruma göre hangi tarihlerde aileni getirip nakil işlemini gerçekleştirebileceğini veya nasıl E-Devlet'ten kendini nakil ettireceğine dair bilgiler verecektir.
Hocam bilemiyorum ya, ailem direkt 2. dönemde nakil olmamı istemiyor aslında ve ben de istemiyorum. 11. sınıfta farklı sınıflardan insanlar toplandığı için onlarda birbirine alışmamış olur, beraber tanışır kaynaşırız diye düşünüyorum. Hocaları da ablam gideceğim okulda okuduğu için anlatıyor bana az çok tanıyorum oradaki hocaları.

Dostum zaten 11.sınıfta seçtiği alana göre yeni sınıflara ayrılacaklar sıkıntı yok o yüzden.

Bakmadığım için bu haftada açık olur diye tahmin etmiştim.
Hocam benim bahsettiğim konu yeni öğretmenlere karşı adaptasyon süreciydi. Hocaların durumlarına göre öğrencinin de o öğretmene ayak uydurması o kadar uzun sürebilir. Hele ki 11. sınıf gibi kariyer planının kesinleştiği bir yılda bu tarz bir yenilik sorun olabilir diye düşünüyorum.

Hocam benim bahsettiğim konu yeni öğretmenlere karşı adaptasyon süreciydi. Hocaların durumlarına göre öğrencinin de o öğretmene ayak uydurması o kadar uzun sürebilir. Hele ki 11. sınıf gibi kariyer planının kesinleştiği bir yılda bu tarz bir yenilik sorun olabilir diye düşünüyorum.
Oda doğrudur hocam.

Konuya cevap yazan herkese teşekkür ediyorum. Sanırım en sağlıklı yöntem ilk önce ailemle, daha sonra da okulumdaki müdür ve müdür yardımcısı ile konuyu konuşmak olacak. Eğer bu okul saatleri canımı sıkmaya devam ederse 10. sınıfın 2. dönemi nakil olacağım, dayanabilirsem de 11. sınıfta nakil olacağım. Tekrardan teşekkürler, iyi geceler dilerim hepinize.

Konuya cevap yazan herkese teşekkür ediyorum. Sanırım en sağlıklı yöntem ilk önce ailemle, daha sonra da okulumdaki müdür ve müdür yardımcısı ile konuyu konuşmak olacak. Eğer bu okul saatleri canımı sıkmaya devam ederse 10. sınıfın 2. dönemi nakil olacağım, dayanabilirsem de 11. sınıfta nakil olacağım. Tekrardan teşekkürler, iyi geceler dilerim hepinize.
Konu çözüldüyse sorun yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı