Lisede ortaokula göre not düşüşü olur mu?

Emir 0.9

Centipat
Daha fazla  
Merhabalar, bu hafta pazartesi günü liseye başladım. Ortaokulda derslerim baya iyiydi. Sınav sonuçları, sözlüler, projeler hepsinde neredeyse 95 not üzerindeydi. Lisede düzenli çalışmayla bu sınav sonuçlarını devam ettirebilir miyim? Yoksa lisede daha mı düşük alırım?

Güzel kardeşim, her zaman notlarını yüksek tutmalısın. Üniversiteye geçerken yani lise bittiğinde okulundan en güzel notunla ayrılmalısın. Üniversite için ortaöğretim başarı puanı önemli olduğundan lisede notlarını sıkı tutmaya bak.

Sevgilerle...

Düzenli bir çalışma ile inan ki her şeyi halledebilrisin böyle düşünmeni istemem notum düşer mi toparlayabilir miyim filan günlük olarak ders çalışan biriysen çok rahat bir şekilde alışırsın derslere ve zorluğuna aradaşın dediği gibi biyoloji biraz fazla ama müfradat filan değişiyor kafana koyarsan yapasın o kadar zor değil bence

Zihinsel anlamda herhangi bir engel yoksa önünde çalışarak yine yüksek not alırsın. Ortaokuldan liseye geçince bir anda tüm dersler yeteneğe dayalı, çalışmanın yetersiz kaldığı bir hâle bürünmüyor. Yine çalışarak yapılıyor hepsi.

Genellikle LGS'den sonra dinlenirim artık sınav bitti düşüncesi oluyor bunu yapmazsan pek düşüş olmaz fakat arkadaşın dediği gibi biyolojide dikkatli ol.

Merhabalar, bu hafta pazartesi günü liseye başladım. Ortaokulda derslerim baya iyiydi. Sınav sonuçları, sözlüler, projeler hepsinde neredeyse 95 not üzerindeydi. Lisede düzenli çalışmayla bu sınav sonuçlarını devam ettirebilir miyim? Yoksa lisede daha mı düşük alırım?
Ortaokulda sınavlardan bi gün önce calisa calisa 98 ortalama falan yapıyordum liseye bi gectim 90 ortalama sonra 87 85 derken bi bakmisim tesekkür aldim son sene . Uzun lafın kısası ortaokuldaki gibi sınavdan bi gün önce calisip olmuyor ama düzgün calisirsan yapabilirsin diye düşünüyorum

Liseye geçtiğinde maalesef kaçınılmaz olarak notların düşecek. Liseye geçenlerin en az %80'inde olan bir düşüştür bu.
Lisedeki dersler ortaokula göre daha zor ve çalışmaya dayalıdır. Ortaokulda hiç ders çalışmadan sınavlardan 90 ve üstü notlar alabilirsin fakat Lisede çalışsan bile bu tarz notları kolay kolay alamazsın.
9. sınıfta notlarının düşmesini istemiyorsan mecburen çalışmaya başlamalısın. Özellikle de biyoloji dersine, kendisi 9. sınıfın en zor dersidir.

Liseye geçtiğinde maalesef kaçınılmaz olarak notların düşecek. Liseye geçenlerin en az %80'inde olan bir düşüştür bu.
Lisedeki dersler ortaokula göre daha zor ve çalışmaya dayalıdır. Ortaokulda hiç ders çalışmadan sınavlardan 90 ve üstü notlar alabilirsin fakat Lisede çalışsan bile bu tarz notları kolay kolay alamazsın.
9. sınıfta notlarının düşmesini istemiyorsan mecburen çalışmaya başlamalısın. Özellikle de biyoloji dersine, kendisi 9. sınıfın en zor dersidir.
Ama çok çalışmasına da gerek yok. Zaten her gün 1-2 saat konu çalışsa bile sınavlardan 80 üstü alması lazım.
9.sınıf sonuçta...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı