Lisede sayısal seçmeli miyim?

• Konuyu başlatan P4L
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 418

P4L

Picopat
Daha fazla  
Sayısalım şu an kötü fakat sayısal geleceğe yatırım olarak iyi bir rol oynuyor. Çalışma ile sayısalımı düzeltebilir miyim? Ve sayısal seçmeli miyim? Dilim iyi sayılır İngilizce olarak ama dil bölümü çok ileriye dönük gibi gelmiyor. Normalde dil seçip mesleğim sayısal alanda ise (büyük ihtimal sayısal bir meslek seçmek daha iyi olur) AYT TYT de sayısal bölümü yaparım son anda çalışıp düzeltirim diyordum. Ama sayısal seçip bunu yapmak daha mantıklı gibi. Düzeni baştan oturtmak yani. Ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sayısalın da geleceği yok artık ilk 50.000 dışında.

Yanlış bilgi vermeyin. Mühendisliklerde genel olarak hangi üniversitede okuduğun değil kendini ne kadar geliştirdiğin önemlidir. Örneğin zamanında 200-300k ile alan Fırat üniversitesi yazılım bölümünde üniversiteyi bitirdiğin anda anlaşmalı şirketlerde çalışabiliyordun. Aynı zamanda 200-300k ile girip silikon vadisinde çalışanları da tanıyorum.

Yanlış bilgi vermeyin. Mühendisliklerde genel olarak hangi üniversitede okuduğun değil kendini ne kadar geliştirdiğin önemlidir. Örneğin zamanında 200-300k ile alan Fırat üniversitesi yazılım bölümünde üniversiteyi bitirdiğin anda anlaşmalı şirketlerde çalışabiliyordun. Aynı zamanda 200-300k ile girip silikon vadisinde çalışanları da tanıyorum.

İstisnalar kaideyi bozmaz. Bölümden onu başarabilen 3-4 yılda bir çıkar. Ayrıca Fırat üniversitesindeki adam kendini geliştirirken ODTÜ mezununun eli armut toplamıyor. Milleti boş rüyalara sevk edip üniversitelere yığmayın. Ülkenin ara elemana ihtiyacı var. 200.000 sıralama yapan adamın üniversitede işi yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı