Lisede sevilmeyen fizik dersi üniversiteyi etkiler mi?

casper1881

Centipat
Daha fazla  
Lisede fizikten hazzetmiyorum ve çok da yapamıyorum. Belki de ön yargıdandır. Bu durum üniversiteyi etkiler mi? Orada belli bir temel üzerine mi anlatılıyor, yoksa sıfırdan mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Lisede fizikten hazzetmiyorum ve çok da yapamıyorum. Belki de ön yargıdandır. Bu durum üniversiteyi etkiler mi? Orada belli bir temel üzerine mi anlatılıyor, yoksa sıfırdan mı?
Bölümüne göre. İnşaat mühendisliği falan okuyacaksan mecburen seveceksin

Tamamen seçeceğin bölüme bağlı olarak değişir. Ama temelden alıyorlar diye biliyorum.

Hangi bölümü düşünüyorsun ki?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mühendislik bölümlerde genelde temel seviye öğretilir. Fizik 1 ve Fizik 2 vardı bende.

Lise Fiziği ile Üniversite Fiziği aynı değil. Lisede Fiziği ben de sevmezdim ama çalıştığımda yapabiliyordum. Eğer çalışsanız da anlayamıyorsanız Mühendislik örneğin sizi çok zorlayabilir.

Çok pardon unutmuşum. Metalurji ve Malzeme Mühendisliği düşünüyorum.

Üniversitedeki fizik lisedeki fiziğin aynısı. Yani, etkiler.

Bu bölümü veren bazı üniversitelere baktım da baya bi fizik anlatıyorlarmış. Ben mesela bilgisayar mühendisliği okudum sadece 1. sınıfın 1. dönemi fizik görmüştüm ama metalurji ve malzeme mühendisliğine bakıyorum neredeyse her sene her dönem fizik konusu var ve detaylı konular.

Hocam sizi zorlayabilir. "Strength of Materials" göreceksiniz mesela. Onda baya fizik ile malzeme mukavemetine gireceksiniz. İstersen bakman için dosya paylaşabilirim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…