Lisede sevilmeyen fizik dersi üniversiteyi etkiler mi?

Anladım... Peki barışmaya çalışıp üstüne gitsem pişman olur muyum? Zorlamamak mı lazım?

Fizik dalı çok kapsamlı. Ancak sizin göreceğiniz konular daha sınırlı olacaktır (Tensile Force, Maximum Shear Stress vs.). Bu durum size kalıyor. Sizi sizden başkası bilemez. Ancak temel fizikte, lisede gördüklerinizin hepsini bir kez daha vereceksiniz.

Fizik dalı çok kapsamlı. Ancak sizin göreceğiniz konular daha sınırlı olacaktır (Tensile Force, Maximum Shear Stress vs.). Bu durum size kalıyor. Sizi sizden başkası bilemez. Ancak temel fizikte, lisede gördüklerinizin hepsini bir kez daha vereceksiniz.
Temel fizikten kasıt Fizik I mi

Anladım. Peki hocam çok teşekkürler kıymetli yanıtlarınız için. Ben mücadele etmeyi seçiyorum. Allah yardımcım olsun :)

Başarılar dilerim. Unutmayın, sevdiğiniz bir mesleğe yönelmek sizin için her zaman daha iyi olacaktır.

Başarılar dilerim. Unutmayın, sevdiğiniz bir mesleğe yönelmek sizin için her zaman daha iyi olacaktır.
Aslında kimya özelinde bir meslek ararken bunu duydum ama içinde matematik ve fizik de barındırması biraz korkuttu. Ama ekmek aslanın ağzında maalesef. Çalışmadan ter akıtmadan hiçbir şey yok. Ondan ötürü fiziğe de çalışmak çok büyük bir kayıp olacağını sanmıyorum.

Üniversitede mühendisliğe giderseniz eğer temel fizik 1 ve temel fizik 2 dersleri veriliyor ve bu dersler AYT fizik'ten daha detaylı ve daha kapsamlı oluyor, yani lise zamanı fizik bilginiz yoksa ya da iyi değilse mühendisliğe gittiğinde çok çok zorlanırsın ya da o sene sen AYT'yi bitirmeye çalışırken kendi derslerini kaçırırsın. Ben şimdi bilgisayar mühendisliğinde okuyorum ve fizik 2 dersi elektrik ile manyetizma konularını kapsıyor ama elektrik konusunda sığaçların hesaplamasından, yarı iletken transistör ve transformatörlerin çalışmasına kadar her şeyi temel elektronik dersi ile birlikte görüyorsun (biz hem fizik 2 hemde temel elektrik ve elektronik dersi görüyoruz)

Üniversitede mühendisliğe giderseniz eğer temel fizik 1 ve temel fizik 2 dersleri veriliyor ve bu dersler AYT fizik'ten daha detaylı ve daha kapsamlı oluyor, yani lise zamanı fizik bilginiz yoksa ya da iyi değilse mühendisliğe gittiğinde çok çok zorlanırsın ya da o sene sen AYT'yi bitirmeye çalışırken kendi derslerini kaçırırsın. Ben şimdi bilgisayar mühendisliğinde okuyorum ve fizik 2 dersi elektrik ile manyetizma konularını kapsıyor ama elektrik konusunda sığaçların hesaplamasından, yarı iletken transistör ve transformatörlerin çalışmasına kadar her şeyi temel elektronik dersi ile birlikte görüyorsun (biz hem fizik 2 hemde temel elektrik ve elektronik dersi görüyoruz)
Hocam yani başka bir bölüme yönel mi diyosun?

Hocam yani başka bir bölüme yönel mi diyosun?
Hayır ben herkese neyi seviyorsanız o işi yapın derim, bence bir insan sevdiği işi yaparsa işsiz kalma olasılığı yok ama mühendisliklerde iyi seviye matematik ve fizik gerekiyor o yüzden haziranda AYT'de diğer branşlardan iyi bir net çıkartıp mühendislik kazansanız bile ben bu yaz okul için fiziği bitirmenizi tavsiye ederim çünkü üniversitelerde maalesef ki öğrenci her şeyi biliyormuş gibi düşünülerek derslere bodozlama dalınıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı