Lise'de Sınıf Atlama

99sosyapatahmet

Hectopat
Merhabalar! Ben 8.sınıf öğrencisiyim. 5.sınıftan itibaren lise konularını çalışmıştım ve şimdi çoğu ygs-lys ve diğer lise konularını biliyorum. Lise'de sınıf atlama gibi bir şey söz konusu olma ihtimali var mı?

Aslında yapmak çok zor. Her ne kadar lise konularını çok iyi bilsen de notlarının 90'dan aşağıda olmaması gerekiyor. Çünkü zaten daha düşükse hocaların ve özellikle müdür yardımcıları notların zaten düşük ne demeye sınıf atlıyorsun diyebilirler. Eğer yapılan sınavlardan 90-95 arası alırsan bu mümkündür. Bizim ingilizce hocası var. O da 10. sınıfta iki sınıf atlamış. Ama çok zor oldu diyor. Yani ek dersler almış filan. Ve çok zor olmuş onun için. Bana kalırsa 9. sınıfta hocalarına danış. Belki 9. sınıf bitince aynı zamanda 10. sınıfı da atlarsın.

Ancak sana tavsiyem 2 sınıftan daha fazla atlama. Çünkü lisedeki konuların içeriğini bilince düşünme biçimin değişmiyor. Yani hayata bakış açının gelişmesi lazım normalde ama müfredatı öyle bir hazırlıyorlar ki ne kadar çabalarsan çabala bir türlü kendi kendini geliştiremiyorsun. Hocaların yorumlarıyla ve biraz araştırmayla kendin olaylara bakış açını ve düşüncelerini değiştirebiliyorsun. Bu da üniversite için çok iyi bir şey. Kendini çok iyi hissediyorsun.

İstersen 9'u atla. İngilizcesi 5.sınıf ingilizcesi, matematiği tüm ortaokulun karışımının biraz daha gelişmişi, tarih desen 7.sınıf tarihi, fizik ve kimya da ortaokul karışımının gelişmişi. Belki coğrafya ve biyolojide sıkıntı yaşarsın bilemem.

Kardeşim olur mu öyle şey ? Ne kadar iyi bilsende yinede o seneyi okuman lazım. Pekiştirirsin ve ygs-lys sınavlarında iyi yaparsın.

Bildiğim kadarıyla orta okulda 1, lisede 1 sınıf atlıyabiliyorsun. @gdeniz123 'ün dediği gibi lisede 2 sınıf zaten atlayamazsın. Eskiden nasıldı bilemem. Hatırladığım kadarıyla atlanabilinicek sınıfta 10. sınıftı. Sen yine de araştır. Ben geç öğrendim, önceden araştırmış olsam şansımı dener atlardım. Bir yıl daha erken kalkmanın bi anlamı yok :ROFL:

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı