Çözüldü Lisede sınıfta kalma var mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Sınıfta kalma kağıt üzerinde var. Sınıfta kalmak için bayağı çaba sarf etmen gerekiyor şu anki sistemde.
Eski yorumlarıma göz atarken yetersiz cevap verdiğimi fark ettim. Yorumuma ilave yapmak isterim, konu çözüme kavuşsun. Sınıf geçme şartlarını hatırlatmak isterim:
  • Ortalamanız yıl sonuna göre 50 ve üzerinde olmalı. İki dönemlik ortalama baz alınır.
  • Türk Dili ve Edebiyatı gibi baraj derslerden kalmamış olmak yıl sonuna göre. Yıl sonuna göre ortalamanız 50 ve üzerinde olmalı. Kalırsanız eğer sorumlu geçiyorsunuz.
  • Devam zorunluluğunu sağlamak, özürsüz 10 gün toplam 30 gün devamsızlık hakkınız var. Toplam devamsızlık izinli ve izinsiz devamsızlığınızın toplamıdır. Toplam devamsızlık ya da özürsüz devamsızlığı yarım gün aşmanız kalmanıza sebep olur.
  • En önemlisi de bu üç şart sağlandığı sürece zayıf sayısının bir önemi yok.
Ortaöğretim kurumları yönetmeliği madde 57, yıl sonu 50 ortalamayı tutturduğunuz sürece zayıf sayısının bir önemi yok. Edebiyat gibi baraj derslerden de geçmelisiniz. Edebiyatın sorumluluğu var, yıl sonuna göre Edebiyat'tan kalırsanız sorumluluk sınavına girersiniz sonraki eğitim öğretim yılında. Geri dönüşünüzü de bekliyor olacağım.

Edebiyat için bu hesaplamayı yapabilirsiniz.

Ortalamanız 50 altı olmadığı sürece zayıf sayısının bir önemi yok. Muhtemelen yanlış bilgi veren haber sitelerine takıldı kafanız. O uygulama da 2020 senesinde uygulandı zaten. Daha da uygulanıp uygulanmadığını hatırlamıyorum.

Teşekkür ederim ben de dediğiniz gibi haber sitesinden 3 dersten kalırsan sınıfta kalırsın diye bir yazı görmüştüm. Son paragrafta dediğinizi tam anlamadım hangi uygulama 2020 senesinde uygulandı?
 
@Thrian bunun için yeni bir konu açmışsınız. O konuya gelebilir misiniz? Bu konuyu kirletmeyelim.

 

Yeni konular

Geri
Yukarı