Lisede sınıfta kalmak

GainEager

Hectopat
Yer
Fox River
Merhaba, liseye daha bu sene geçtim ve biliyorsunuzdur, bu sene yeni bir sistem getirildi. Normal şartlarda ortalaman 50 üstü olunca direkt olarak geçiyordun, artık en fazla 3 dersten kalman lazım. Eski sistem devam etse çok rahat geçiyordum ama nafile, hayatımda liseye kadar hiç ders çalışmamıştım ve LGS sınavında da düşük bir puan alarak adrese dayalı bir Anadolu lisesine yerleştim. İlk sınavlar liseyi de ortaokul gibi sanmıştım ve notlarım aşırı düşüktü, 8 zayıfım vardı fakat yine de bir şekilde 2. dönem çalışıp geçeceğimi düşündüm. 2. dönem çok çalıştım fakat ilk dönem ortalamalarım o kadar düşük ki bu dönem 60 civarına çektiğim derslerden bile hala kalıyordum. Çok uğraştım fakat 4 zayıfa kadar indirebildim. Bugün fizik öğretmenimin de sözlü notlarını girmesiyle sınıfta kalmam kesinleşti. Çok garip duygular hissediyorum, sürekli aniden içimi karanlık bir his kaplıyor ve geçmesi oldukça uzun sürüyor.

Bir yandan da bu yeni sistem yüzünden çoğu kişinin sınavları hafife alıp kaldığını ve benimle aynı kaderi paylaştığını düşünüyorum ve kendimi avutuyorum. Böyle olsa da, ben sınıfta kalacak bir çocuk olduğumu asla ama asla düşünmezdim açıkçası. Sadece akademik açıdan değil, psikolojik olarak da beni çok sıkıntıya soktu sınıfta kalmak. Seneye arkadaşlarımın bir üst sınıfta olacağını düşünmek, kendimden bir yaş küçüklerle bir sene boyunca gördüğüm şeyleri tekrar görmek gibi şeyleri düşünmek beni çok yordu. En kötüsü de hoşlandığım kızın bir üst sınıfta geçerken benim 9. sınıf olarak kalmam ve belki de onu bir daha hiç göremeyecek olmam.

Özellikle bu durum beni sınavlardan itibaren çok depresif biri yaptı ve zaten içine kapanık biri olduğum için daha da kötü bir hale girdim. Dediğim gibi içine kapanık biri olduğum için bu dertlerimi arkadaşlarıma vs. anlatmıyorum. Sene boyunca her şeyin şakasındayım gibi gördüler beni aslında ama içimde çok farklı şeyler dönüyor. Birinden hoşlandığımda da, birine kırıldığımda da asla kimseye söylemem. Her neyse, sonuç olarak bu durumun kurduğu psikolojik baskı beni çok yoruyor, kendimi bu duruma alıştırmam için bir şey yapma ihtiyacı hissediyorum fakat elimden bir şey gelmiyor. Sanki her şey elimden kayıyormuş gibi hissediyorum.

Seneye bir daha şu an konuştuğum kimseyle görüşemeyeceğim gibi düşünüyorum. Özellikle hoşlandığım kızla daha doğru düzgün konuşamamışken bir de benden bir üst sınıf olacak olması cidden beni çok üzüyor. Aklımdan geçenleri güvenerek paylaşabileceğim tek yeri burası olarak gördüm, sizce ne yapabilirim? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef yapacak bir şeyin yok. Dersleri boşlamayıp dersi dinleyip çalışacaksın. Buradan çıkaracağın sonuç 1 yılın önemi. Yani ben yada biz seni ne kadar motive etsek de geleceği değiştirmeyecek. Umarım daha iyi bir yerlere gelirsin dost.

Konuyu sonuna kadar okudum ve büyüklerimiz bir musibet bin nasihattan daha iyidir derler. Belki de böyle olması daha iyi. Aklınız başınıza gelmiş oldu ve seneye derslerinize daha sıkı çalışacağınızı düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı