Lisede telefonları neden alıyorlar?

Aslında amacı belli, dikkat dağıtmak değil sen sınıftasın orası mahremindir o yüzden sınıflara kamera koyulmaz/koyulamaz. Sınıfta olan sınıfta kalır telefonlarında görüntü ve ses kaydedebileceğini düşünürsek bu yüzden yasak :) Özel bir durumunuz var tuşlu telefon getirebilirsiniz.
 
Lisede telefonları neden alırlar? Saat 9 da ders başlıyor ve 16:30'a kadar toplamda 7.30 saat ders işleniyor peki neden telefonları neden topluyorlar? Belki özelimiz var ya da ailede sorunlar var arama ihtimaline karşı. Hadi onu da geçtim Korona'yi pek taktığım söylenemez ama bu virüs için de daha kötü değil mi? Belki de telefonlardan bulasacak virüs. Küçük bir kaba konuluyor telefonlar ya telefon zarar görürse? Şu 10 senelik okul hayatımda hiçbir faydası olmadı öğrendiklerimin. Derslerle de alakam yoktu zaten, bari izin verin de tenefuslerde veya öğle arasında bakalım. Şu ana kadar amacım olmadı neden böyle bir şey yazdım bilmiyorum ama sizin de bu konu hakkında fikrinizi almak istedim. İyi gunler.
Bizim okulda bazı hocaların etek altından fotoğraflarnı çekmişler.
 
Herkesin aynı formayı giymesi, uyulması gereken kurallar, gıcık öğretmenler sistemin şüphesiz vazgeçilmezlerinden. Otoriteyi belli etmek ve disiplinli olacağımızı sandıkları için topluyorlar. Oh dostum, sende telefon var!
 
Okul resmî bir kurumdur. Oraya ders çalışmak için gidiyorsunuz. Telefon sadece size okul girişinde ve çıkışında aileniz ile haberleşmek dışında lazım olamaz (Özel Durumlar Haricinde).
Okul askeriye mi ne kadar saçma bir mantalite bu? Kimse ders dinlemek zorunda değil. Birileri kayıt almasın istiyorsanız bunun yolu kanundur, alanı cezalandırırsın. Telefon kuralı çok gereksiz bir kural. İnternetten araştırma yapmak için kullanabilirsin (bizim yavrucuklardan bunu yapacak yok orası ayrı mesele) mesela.

İnsanları özgürlüklerini vereceksin, sınırlarını aşanlara da haddini bildireceksin. Yöntem bu olmalı.
 

Geri
Yukarı