Lisede yapılabilecek internetten para kazanma yöntemi önerisi

Teorik olarak internetten para kazanmak mümkün ama pratikte Türkiye'de iyi donanımlı olmak gerekiyor. Ticaret yapabilirsin ikinci el ürün al-sat veya indirimleri takip edip alıp satabilirsin realistik bakarsak ticaret yapılabilir.
 
İtemsatış vb. yerlerde oyun paraları, itemleri vb. satışlar yapabilirsiniz, yapılabiliyorsa insanlara wallpaper, logo vb. şeyler yapıp satabilirsiniz Discord sunucuları, Bionluk, Fiverr vb. yerlerde veya forumlarda, kısaca internette de diyebiliriz sanırım. Roblox gibi oyunlarda oyun yapıp robux kazanıp onuda İtemsatış gibi yerlerde satabilirsiniz. Yazılım kısmında site gibi şeyler yapılabilir belki insanlara, alıcıyı yine forumda, Discord sunucularında, Bionluk, Fiverr vb. yerlerde bulabilirsiniz sanırım ve sosyal medyada reklamınızı yaparak falan, bunlardan başka oyun eklentileri yazmak olabilir isteğe özel ücretli, mesela Minecraft pluginleri olabilir diye düşünüyorum, sunucu yapanların kendi istediği özel bir sistem veya istediği bir istek plugini olabilir, çoğu sunucuda olup ama herkese açık bir plugin olmayan sistemlirde yapılabilir heralde. Veya aklıma şey geliyor, paralı Minecraft pluginlerinin Türkçe halini yapıp yarı fiyata satmak. Son paralı pluginler ile alakalı olan kısım etik mi emin değilim.

Discord'da ki owo oyununda ki owoyu bile satıyorlar bildiğim kadarıyla.
 
Edit yapabilirsin, oynadığın oyunların gameplayini paylaşabilirsin(özellikle türkçe, retro veya yeni oyunlarda), yazılım bu yaşlarında pek işe yaramaz. Fakat yazılım altyapını geliştirirsen ve iyi bir üniversite tutturup üniversite bitince iyi bir iş bulabilirsen çok daha iyi paralar kazanabilirsin.
 

Geri
Yukarı