Lisede zorbalığa uğrayan birisi ne yapmalı?

• Konuyu başlatan awaw
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 23
  • Görüntüleme 412
Bu o***** çocuklarıyla mücadele etmenin tek yolu takmamak. Sen bunu yapmışsın ama çok işe yaradığını söyleyemem. Bunlar ailesi tarafından sevgi görmeyip şımartılan kişiler. Görmedikleri ilgiyi okulda zorbalık yaparak almaya çalışıyorlar. Ne yazık.

Sinirlenip bir gün bunları dövsen suçlu olursun.

Lisede yaşadığım bu zorbalık aslında yeni değil. Ortaokulda da kantinden bir şey aldığımda zorla elimden çekip alıyorlardı. Boşluğuma yumruk atıp nefesimi kesmeye çalıştıkları bile oldu. Öğretmenin yanında bacağıma çok sert tekme atmışlardı ve öğretmen hiçbir şey dememişti. Üstelik bu yaşadıklarım özel okuldaydı.
Şu an 9. sınıftayım, daha ilk yazılılar yeni bitti. Asıl zorbalıklar yazılılardan önce başladı ama hâlâ devam ediyor. Koluma çok sert yumruk atıyorlar. Beni sınıfın en arkasına sürükleyip eşofmanımı zorla indirmeye çalışıyorlar ve bunu yaptıkları oldu. Bu çocuk genelde etrafında hep kızlarla geziyor ve off-road gibi şeylerle ilgileniyor. Tepki göstermeye korkuyorum.
Geçenlerde bir kız bile bacağıma tekme attı, şişti ve morardı. Ortaokulda da lisede de hiç arkadaş ortamım olmadı. İnsanların arkadaşlık kurmasına çok özeniyorum ama bir türlü yapamıyorum. Gerçekten ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.
Hocalara söylemeye korkuyorum.

Bende yaşıyorum ama seninki kadar değil takmadım ve artık yapmıyorlar sayılır, bence okulunu değiş veya dövüş sporlarıyla 1 ay bile ilgilensen korkutabilirsin onları.

Lisede yaşadığım bu zorbalık aslında yeni değil. Ortaokulda da kantinden bir şey aldığımda zorla elimden çekip alıyorlardı. Boşluğuma yumruk atıp nefesimi kesmeye çalıştıkları bile oldu. Öğretmenin yanında bacağıma çok sert tekme atmışlardı ve öğretmen hiçbir şey dememişti. Üstelik bu yaşadıklarım özel okuldaydı.
Şu an 9. sınıftayım, daha ilk yazılılar yeni bitti. Asıl zorbalıklar yazılılardan önce başladı ama hâlâ devam ediyor. Koluma çok sert yumruk atıyorlar. Beni sınıfın en arkasına sürükleyip eşofmanımı zorla indirmeye çalışıyorlar ve bunu yaptıkları oldu. Bu çocuk genelde etrafında hep kızlarla geziyor ve off-road gibi şeylerle ilgileniyor. Tepki göstermeye korkuyorum.
Geçenlerde bir kız bile bacağıma tekme attı, şişti ve morardı. Ortaokulda da lisede de hiç arkadaş ortamım olmadı. İnsanların arkadaşlık kurmasına çok özeniyorum ama bir türlü yapamıyorum. Gerçekten ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.
Hocalara söylemeye korkuyorum.

Aynısından bende muzdariptim. Sana laf söylerlerse sende laf söyle gerekirse sende ittir. Sen karşılık verdikçe seninle uğraşmayı bırakacaklardır. Bende aynısı oldu baktın devam mı ediyorlar git başka okula. Lise hayatını bir daha yaşayamayacaksın.

Şimdi dostum sen aslında patlamak istiyorsun ama sonuçlarından korkuyorsun diye düşünüyorum.

Diyelim ki senin koluna vurdu. Sende ona aynısının daha sertini vur. Ne olacak sana daha sert mi vuracak sen de ona daha sert vur.

Ve bir an önce güreşe veya boksa git. Ama bir an önce.
Öğretmenine söylersen çocukmusun diye seni daha da eziklerler. Ailene söylersen süt çocuğu diye dalga geçerler. Ama söylemek zo-run-da-sın. O kabuğundan çık. Korkunu yenebilmek için üzerine gitmek zorundasın.

Gitsende bacakların seni geri çekecek. Çünkü duyguların yani korkun bunu sana yaptırıyor. Korkun ne derse desin git o müdürün odasına ve şunlar bana zorbalık yapıyor de.

Eğer bugün çıkmaz isen 20-30 yaşında da aynısı olacak. İçine kapanacaksın, hakkını savunamayacaksın. Bu zorbalar her zaman olacak. Okulda da olacak, iş hayatında da olacak. Güçlü olabilmen için bir fırsat.

Okulunu değiştirsen de bu travmanı içinden atabilmek için kavga edebilmeyi öğrenmen gerek. Kavgadan kastım serseri zorba ol demiyorum kendini koruyabilmenden bahsediyorum.

Hayvana hayvan, hıyara da hıyar gibi muamele etmek bazı zamanlarda elzemdir.

Bunun yaşı falan da yok ayrıca, 40 yaşında da hıyar hıyardır, 70 yaşında da.

Şiddet çözüm değildir. 😔 Kendini savunabilecek kadar gücün olsun, yeter. Bu elemanları sen dövüp hastanelik etsen bile beyinleri yetmeyecektir. Belki sana değil, daha güçsüz birisine yapacaklardır aynısını; belki de dahada hırslı bir şekilde.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı